Gå til sidens hovedinnhold

Likestilling må også gjelde for gründere

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Torsdag er det en sak i kommunestyret om innskrenking av åpningstid for matvogner i Lillehammer bysentrum. Innstillingen til kommunestyret er å innskrenke åpningstiden for matvogner til kl. 21.

Matvogner i bysentrum bør få holde åpent like lenge som andre som selger mat. Likestilling må også gjelde for gründere. Dette vil gi et bredere tilbud til innbyggerne, mer levende bysentrum og gi mindre administrativ jobb pga. søknader om unntak ved arrangementer.

Serveringssteder uten skjenkebevilling i Lillehammer kommune kan i utgangspunktet holde åpent alle dager mellom klokka 06.00 og klokka 03.00. Dette bør også gjelde for matvogner.

I politisk plattform for posisjonen står det at «Lillehammer skal være et varmt, raust og inkluderende samfunn». Da må vi vise det med politisk handling nå. Videre står det i plattformen: «Vi skal legge til rette for at næringslivsaktører vil etablere seg i Lillehammer». Det står også i plattformen, under næringsliv: «Styrke gründermiljøet»

Derfor foreslår jeg at gründere får drive på like premisser som etablerte. Det er ikke særlig inviterende å vedta stenging flere timer før de andre. Vi skal igjen bli en levende arrangementby, der kommer matvogner inn som et godt tilbud.

I posisjonens politiske plattformen står det også: «Verne om gågata som byens hovedpulsåre for handel og aktivitet»

Her får vi økt tilbud og sender ikke kunder ut av bysentrum. Det kan være en fordel at det ikke hoper seg opp mange mennesker på få steder, men snarere vil dette være et tilbud som gjør at folk sprer seg over et større areal, på flere utsalgssteder.

Jeg har sendt inn mitt endringsforslag til gruppelederne i kommunestyret og jeg jobber for å få flertall.

Espen Østvold Rølla, Lillehammer, kommunestyrerepr. (Partiet Sentrum)