Lillehammer er kandidat til å arrangere X Games Norway 2020

STILIG: Johanne Killi svevde inn til gull i slopestyle på hjemmebane i Hafjell i 2017. Nå er Hafjell og Lillehammer-regionen aktuell kandidat til å arrangere X Games 2020.

STILIG: Johanne Killi svevde inn til gull i slopestyle på hjemmebane i Hafjell i 2017. Nå er Hafjell og Lillehammer-regionen aktuell kandidat til å arrangere X Games 2020. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lillehammer-regionen, Tromsø, Narvik og Telenor Arena ønsker alle å arrangere X Games Norway 2020. Det er klart etter at fristen for å melde interesse gikk ut den 1. februar.

DEL

– Vi er fornøyde med tilbakemeldingene, og går nå i gang med å planlegge programmet for X Games Norway 2020. Vi skal besøke alle kandidatene i nær fremtid. Målet er å lage et X Games verden ikke har sett maken til – med alle sommer- og vinteridretter i ett arrangement, sier Henning Andersen, som leder X Games i Norge i en pressemelding

Prosjektet, som arrangøren har gitt navnet visjon 2020, har allerede fått en såkalt verbalstøtte av stortingsflertallet (H, V, FrP og KrF). Arrangøren (SAHR) har meddelt Kulturdepartementet at søknad på 45 millioner kroner er under utarbeidelse.

Eieren av X Games, det amerikanske mediehuset ESPN, ønsker at X Games Norway 2020 går av stabelen i mars neste år.

 – Det er et bra tidspunkt for oss med gode forutsetninger for å produsere nok snø til halfpipe og slopestyle, som krever mye snø. Uansett, så krever dette at vi kan bekrefte og lansere arrangementet i løpet av våren, sier Andersen.

 X Games er i sterk vekst med nye arrangementer i Kina, som nettopp ble lansert av ESPN. Programmet i X Games Aspen og X Games Minneapolis er også i vekst, og Aspen satte akkurat publikumsrekord.

 – Vi må jobbe hardt for å holde følge med de andre X Games-konkurransene. Norge er tross alt et lite land. Men vi har kunnskap og naturlige forutsetninger til å lage noe helt nytt. X Games Norway 2020 blir det eneste arrangementet som kombinerer alle sommer- og vinterøvelser. Det blir den største action sports-konkurransen som noen gang er arrangert i Europa, sier Andersen.

Artikkeltags