Oppsagte Tor Erik Nilsen og advokat Sigurd J. Klomsæt vil møte Lillehammer Ishockeyklubb til samtaler. Det førte til at L.I.K. nå har engasjert advokat John Christian Elden.

Etter lørdagens seier over Storhamar på borteis, fortalte Tor Erik Nilsen at han skal få bistand av advokat Klomsæt. De er nemlig ikke fornøyd med oppsigelsesgrunnlaget Lillehammer har gitt.

– Prossessen i denne saken har ikke vært bra, derfor har jeg valgt å engasjere en advokat, sa Nilsen etter Storhamar-kampen.

– Jeg og min advokat kommer til å forlange forhandlinger med klubben. Hvis de ikke fører frem, vil vi ta det til arbeidsretten, sa Nilsen.

L.I.K. begrunnet oppsigelsen av Nilsen med de økonomiske problemene i klubben, som ser ut til å kunne bli styggere enn man antok før jul. Denne oppsigelsesgrunnen er stridens kjerne.

Forhandlingsmøte

Klomsæt har i et brev til klubben bedt om et møte. Mandag hadde ikke Klomsæt anledning til å kommentere saken.

At Nilsen og advokaten tydelig er klare for å ta opp kampen med Lillehammer har ført til at også ishockeyklubben nå søker juridisk bistand.

 I en pressemelding mandag kunngjorde Lillehammer at kjendisadvokat John Christian Elden skal bistå dem i tvisten.

– Han (Nilsen, journ. anm) har bestridt oppsigelsen, og det vil bli gjennomført forhandlingsmøte på vanlig måte. L.I.K. vil bli bistått av advokat John Christian Elden i sakens anledning, skrev de i meldingen som ble publisert på klubbens nettsider.

Når møtet mellom partene vil finne sted er ikke oppgitt. Det er likevel naturlig å tro at det blir i nær framtid. Ifølge oppsigelsen skal Nilsen sitte i trenerstolen fram til mars.

Sjikanering på nett

I pressemeldingen Lillehammer Ishockeyklubb slapp mandag formiddag, skrev de også at personer i klubben føler seg sjikanert på nettet i forbindelse med saken rundt Nilsen.

Dette er også et felt hvor klubben nå vil benytte seg av Elden og hans juridiske kapasitet.

– Klubben ønsker at arbeidsforholdets avslutning skal drøftes på sivilisert vis, het det i pressemeldingen.

Hvilke meldinger det gjelder og hvilke personer som føler seg sjikanert har ikke kommet på det rene. Det har heller ikke vært mulig å komme i kontakt med advokat Elden mandag.

PS! Det er spillefri i eliteserien denne uka grunnet landslagspause. Neste L.I.K.-kamp er borte mot Stjernen neste torsdag. Klubben ønsker at arbeidsforholdets avslutning skal drøftes på sivilisert vis Pressemelding fra Lillehammer Ishockey