Trener Tor Erik Nilsen er løst fra kontrakten sin med Lillehammer IK med virking fra 31. mars.

Nilsen hadde en toårskontrakt med Lillehammer IK, men styret har nå løst ham fra kontrakten.

I følge nestleder Ketil Møller er de enige om at han slutter.

- Han kommer til å være med ut sesongen, men vi må spare penger. Han har for høy lønn i forhold til vårt budsjett for neste år, som vi holder på å jobbe med, sier Ketil Møller.

På medlemsmøte for en tid tilbake fikk medlemmene vite at klubben kommer til å gå 300.000 kroner i underskudd.

- Det går nok mot et enda større underskudd, og i tillegg har vi med oss et underskudd på 250.000 kroner fra forrige år. Vi har også fått beskjed fra forbundet, og vår interne kontrollkomitè om at noe må gjøres. Vi må sette i gang andre tiltak også, men akkurat nå vet jeg ikke helt hvilke. Vi må lage oss en plan på hvordan vil skal håndtere underskuddet, sier Møller.

Lillehammer IK sendte i går kveld ut en pressemedling:

"Lillehammer Ishockeyklubb er i en pågående prosess med krav om kostnadsreduserende tiltak innen utgangen av innværende sesong, og i forkant av neste sesong.

Som en del av denne prosessen avslutter Lillehammer IK sitt arbeidsforhold med sportssjef Tor Erik Nilsen etter sesongen. Nilsen fratrer 31. mars 2015.

Lillehammer IK har full tiltro til at Nilsen vil yte sitt ytterste den resterende perioden av hans arbeidsforhold.

Ytterlige tiltak for i vareta klubbens økonomi, medlemmenes interesse er og vil være påkrevet på kort sikt. Klubben er sikker på at medlemmer, breddedelen, elitedelen og administrasjon vil komme styrket ut av dette inn mot neste sesong.

Et medlemsmøte er berammet til 12. feburar".