- Vi ønsker ikke at det skal skje med noen, og jeg tror alle vi i spillergruppa føler med Tor Erik Nilsen, og det som har skjedd de siste dagene. Sånne hendelser knytter ofte en gruppe sammen, og jeg føler vi virkelig er et lag som står samlet nå, sier Arnold.

LES OGSÅ: Storseier til L.I.K.

Preget Nilsen

L.I.K.-trener Tor Erik Nilsen var glad for seieren, men var samtidig preget over beskjeden han fikk etter kampen mot Sparta, om at han var ferdig i klubben etter sesongen.

- Det er beintøft å vite at man ikke har jobb. Det var et sjokk for meg, så jeg trenger tid fremover på å tenke på hva som skal skje videre. Jeg er uansett veldig lysten på å gjøre det best mulig med den gjengen vi har her. Jeg er stolt av det vi presterer sammen om dagen, i en sesong hvor det har vært mye motgang, sier Nilsen. 

Vi ønsket ikke dette

Nestleder i styret, Ketil Mølle, forteller at det å måtte kvitte seg med Nilsen ikke var noe de ønsket, men noe som måtte skje.

- Hadde dette vært en sportslig avgjørelse, så hadde det jo vært helt høl i huet. Det tror jeg alle skjønner. Vi er dessverre pålagt å ta grep for å bedre økonomien vår, og det vil komme flere tiltak som også kan berøre den sportslige delen av klubben. Det vet vi mer om når det endelige resultatet for 2014 er klart, sier Møller.

Løsnet til slutt

Selv om det endte med en komfortabel seier, måtte L.I.K. jobbe hardt for å bryte ned Manglerud Star. Det startet lovende, for allerede etter 14 sekunder fant Alexander Reichenberg nettmaskene. Men MS, anført av en god Magnus Hoff, ga aldri opp og gikk ekstremt mye på skøyter. Stillingen etter to perioder var 3-2 til hjemmelaget.

I den tredjeperioden skulle imidlertid kreftene ta slutt for de gule og grønne. I den siste halvdelen av den tredje perioden, scoret L.I.K. fire mål, og sørget til slutt for tre greie poeng. Flere av målene var direkte flotte, og sørget for stående applaus fra de fremmøte i Kristins Hall ved kampslutt.

Armstrong tilbake

Det ble også et gjensyn med John Armstrong i kampen mot MS. Den 26-år gamle kanadieren har ikke spilt kamp siden slutten av november. Han pådro seg et brutt i hånda i kampen mot Stavanger Oilers. Før skaden var han en av lagets viktigste brikker, og savnet av han var merkbart gjennom desember. Nå har han fått en kamp under beltet, før Mjøsderbyet mot Storhamar på lørdag.

- For John så ble det nesten som å komme på is igjen for første gang. Vi kan ikke forvente så mye av han enda. VI skal være tålmodige med han, men det var godt å få han tilbake i dag så han fikk kjenne litt på det å spille kamp igjen. Han er også en ekstremt viktig type for hele gruppa, sier Nilsen.

I tillegg til Armstrong, var også Aleksander Nygaard Rindal tilbake etter å ha stått over de to siste kampene med en hofteskade. Joakim Arnestad-Eidsæther måtte stå over kampen på grunn av sykdom. Under kampen måtte også Håvard Steen forlate isen fordi han ikke følte seg i form. Vegard Spets forventer å være klar igjen til bortekampen mot Stjernen, 12.februar.

Formlag

L.I.K. har nå vunnet syv av de siste ni kampene og tar innpå Vålerenga på plassen foran. Oslo-lager nå kun fem poeng foran etter at de tapte hjemme for Storhamar på tirsdag. 22.februar kommer Vålerenga til Kristins Hall.

- Spillet vårt sitter mye bedre nå, vi er tryggere og nøkkelspillerne våre kommer tilbake i form. Flere på laget har hevet nivået sitt, og det er den rette tiden på årete å gjøre det på, sier Tor Erik Nilsen.

Kampfakta

Lillehammer – Manglerud Star 7-2 (2-1, 1-1, 4-0)

1134 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (0.14) Alexander Reichenberg (Kjetil Martinsen, John Armstrong), 1-1 (7.25) Truls Tveten (Joachim Hermansen, Per Kristian Person), 2-1 (10.21) Joe Gleason (Håvard Steen, Mikael Zettergren).

2. periode: 2-2 (27.30) Fredrik Jørgensen (Magnus Hoff, Linus Juell), 3-2 (31.57) Derek Arnold (Dag-Morten Wehn, Zettergren).

3. periode: 4-2 (49.12) Zettergren (Arnold, Gleason), 5-2 (54.06) Arnold (Wehn, Zettergren), 6-2 (55.13) Martinsen (Reichenberg), 7-2 (58.18) Martinsen (Reichenberg, Paul Phillips).

Dommer: Robin Berg, Stjernen, Tommy Søstumoen, Storhamar.

Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min., Manglerud Star 6 x 2 min.