– Mye positivt er på gang i Lillehammer KFK om dagen, sier en engasjert lagleder, som brenner for det som skjer i LKFK om dagen.

Målet for A-laget til Lillehammer KFK kommende sesong er å bli blant de tre beste. Det er blitt lagt en femårs strategi for klubben, hvor målet er å bli en etablert klubb i 2. divisjon.

Fokus på spillerutvikling

Fokuset i klubben er å utvikle flere egne spillere, drive spillerutvikling i samarbeid med de lokale klubbene i Gudbrandsdalen, samt knytte til seg etablerte spillere som ønsker å studere på Lillehammer.

– Vi har startet et arbeid med å skape en rød tråd igjennom hele klubben med fokus på spillerutvikling, og hvordan vi skal gjennomføre trening og kamper, sier hovedtrener Vetle Nerem Simensen, og føyer til.

– Vi håper dette skal skape et vedvarende fundament, slik at vi kan være attraktive for lokale spillere som ønsker å satse, og at vi kan være en mellomstasjon for dem som ønsker å ta steget til toppfotball på sikt, sier Simensen.

Fornøyd så langt

Årets spillerstall består av mange egenutviklede unge jenter, samt noen studenter som skal være her i tre år. Det er blitt gjennomført flere treningskamper mot både lag i 2. – og avdelingskollegaer i 3. divisjon.

Fokuset har vært på å utvikle vårt spill, og få testet spillerne vi har tilgjengelig. Trenerteamet er fornøyd med mye av det som har blitt vist, og gleder seg til årets sesong.

Kampene mot de hardtsatsende 2. divisjonslagene LSK kvinner rekrutt og Raufoss har vært gode referanser for våre spillere for å se hvor nivået vi ønsker skal være.

Serieåpning på søndag

– Selv om det fortsatt er en jobb å gjøre, ser vi potensial i dette laget, og gleder oss til sesongåpning på Stampesletta søndag 28. april mot Valdres, sier Vetle.

Det gror også godt nedover i årgangene, både antall jenter og lag, og det er godt samarbeid mellom A-laget, rekrutt, J17 og J15. Flere av ungdomslagene får matching på øverste nivå i sine årsklasser, som vil gjøre dem rustet til seniorfotballen når det blir aktuelt.