Lillehammers 13-åringer ble best av de 17 lokale lagene

Lillehammer KFK sitt ene jenter 13-lag kom helt til åttedelsfinalen i Gothia Cup.

Lillehammer KFK sitt ene jenter 13-lag kom helt til åttedelsfinalen i Gothia Cup. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tredjelaget til Lillehammer KFK jenter 13, gjorde det aller best av de 17 Lillehammer-lagene som denne uken er på Gothia Cup.

DEL

Laget kom helt til åttedelsfinalen, etter at de kom seg videre fra gruppespillet på målforskjell foran svenske Torna Hällestad. I sekstendelsfinalen tidlig torsdag morgen måtte laget ut i straffesparkkonkurranse mot et annet svensk lag, Ekerö, hvor de vant 6–5 etter at de satte alle straffene sine. I åttedelsfinalen ble det derimot bråstopp med 0-9-tap mot tyske KFV Segeberg, som har seilt gjennom turneringen så langt uten å slippe inn mål.

– De kommer sannsynligvis til å vinne turneringen. Vi stilte tre jevne jenter-13-lag, så da er det veldig bra at et av lagene kommer så langt., sier Per Kollstad i sportsutvalget i LKFK og trener for et av de tre jenter 13-lagene.

Les også:

Ved siden av jenter 13-laget var det ett annet LKFK-lag som kom videre til a-sluttspillet i turneringen. Jenter 15–1 gikk til 32-delsfinalen, hvor de tapte 5–1 mot Enskede IK. For LFK sin del kom tre lag videre til 64-delsfinalen, men der ble det bråstopp for både gutter 13,- gutter 14- og gutter 16-lagene.

Totalt har 280 gutter og jenter fra Lillehammer tatt turen over grensa denne uken, hvor de har bodd på samme skole i hjertet av Göteborg.

– Det er utrolig ålreit for Lillehammer at vi reiser på samme turnering og bor på samme sted, sier Kollstad.

Lagene har planlagt å bli til lørdag, for å få med seg flere av finalene.

– For mange er dette sesongens høydepunkt når vi spør de, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken