Gå til sidens hovedinnhold

Lillehammer: Nå blir det drop-in også for vaksinedose 2

Er du mellom 55 og 64 år og venter på andre dose av koronavaksinen, kan du stille deg i kø i neste uke. Da blir det drop-in også for å få den siste dosen.

Lillehammer kommune har fått ekstra mange vaksinedoser i uke 30 og 31, og legger seg i selen for å få brukt så mange som mulig. Derfor inviteres for første gang innbyggere som skal ha dose 2 til å stille seg i kø til drop-in-vaksinering.

– Vi har vært i kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI) og fått klarsignal for dette, i og med at alle over 18 år skal ha fått tilbud, og vi fortsatt har doser igjen. Dermed åpner FHI for at vi kan gjøre intervallet mellom dosene kortere, og vaksinere de som står nærmest i køen for dose 2. Dette gjelder gruppe åtte, de som er mellom 55 og 64 år, opplyser fungerende kommuneoverlege Marie Nordvi.

Hun understreker at det alltid skal gå tre uker mellom første og andre dose. De som nå får tilbud om drop-in for dose 2, er egentlig satt opp i slutten av august og september.

Les også

Skal fortsette studiene i utlandet – nektes vaksine fordi han er under 18 år

Onsdag og torsdag

Lillehamringene som er i rett alder for dose 2 må merke seg datoen torsdag 5. august dersom de er interessert å i få vaksine tidligere enn planlagt. Da blir det drop-in for denne gruppen hele dagen (fra 8.30 til 15.30) i Håkons Hall, så det er bare å stille seg i kø. Dette tilbudet gjelder kun for innbyggere i Lillehammer.

I tillegg blir det drop-in på dagtid både onsdag 4. og torsdag 5. august for alle som blir 18 år i år og oppover og skal ha dose 1. Her kan også innbyggere fra Øyer, Gausdal og nordre Ringsaker møte opp.

Det er rundt 1. 570 doser tilgjengelig for drop-in disse dagene.

– En del yngre mennesker som for eksempel ikke er satt opp for dose 2 før i oktober, synes det er lenge å vente. Er det håp om at også de får et drop-in-tilbud tidligere?

– Jeg tenker at når vi ser at intervallet kan forskyves, så er det mulig å gjøre det også for andre etter hvert. Vi tar gruppe for gruppe, sier Nordvi.

Les også

Disse har vaksinert flest og færrest i Gudbrandsdalen – i Lillehammer måtte mange snu i døra

Gitt fra seg 2.000 doser

Tidligere denne uka inviterte Lillehammer kommune til dugnad for første vaksinedose. Alle uvaksinerte innbyggere som ønsker å vaksinere seg, ble oppfordret om aktivt å takke ja til innkallinga og stille til vaksinering. I tillegg ble det gitt drop-in-tilbud i Håkons Hall.

Lillehammer har altså fått ekstra mange vaksinedoser i uke 30 og 31, og varslet at de måtte gi fra seg de ubrukte dosene dersom de uvaksinerte ikke møter opp for å få dose 1.

– Hva ble resultatet, måtte dere gi fra dere mange doser?

– Vi har levert 2.000 doser Moderna til andre kommuner, opplyser Marie Nordvi.

– Er det mye?

– Det er en del doser, det, men vi ser at de som skal ha fått et tilbud, har fått det. Vi ligger generelt høyt i vaksinedekning, og det er viktig at andre kommuner som ikke har kommet så langt får mulighet til å vaksinere flere. Men hvis det er noen over 18 år og bor i Lillehammer som ikke har fått tilbud, kan de enten møte på drop-in eller ta kontakt med vaksinetelefonen.

– Hva synes du om oppslutningen i Lillehammer?

– Jeg synes vi har god vaksinasjonsdekning. Det som har vært litt vanskelig, en at en del ikke har svart på SMS-ene som er sendt ut. Dermed har vi måttet bruke tid på å få tak i folk for å finne ut om vil ha vaksine eller har fått den andre steder.

Les også

Trengte vaksine før hun drar på jobb i Finnmark

Les også

Ikke fått koronavaksine? – Nå blir det «først til mølla» i Håkons Hall