Lillehammer og Gudbrandsdalen går klar av det verste styrtregnet

 GRÅTT OG REGN: Mandag formiddag i gågata på Lillehammer. Det drypper jevnt,men noe styrtregn blir det trolig ikke.

GRÅTT OG REGN: Mandag formiddag i gågata på Lillehammer. Det drypper jevnt,men noe styrtregn blir det trolig ikke. Foto:

Det blir regnbyger mandag og tirsdag i Lillehammer og Gudbrandsdalen, men det kraftige regnet i kategorien farenivå gult som er meldt på Østlandet, unngår vi.

DEL

– Det er områdene sør for Lillehammer og den sørlige delen av Oppland som blir mest utsatt for det kraftige regnværet som er meldt, opplyser statsmeteorolog Per Egil Haga.

Meteorologisk institutt har meldt gult farenivå for store deler av Østlandet mandag. Noe som betyr styrtregn og moderat farenivå, ifølge yr.no.

Regnet vil for øvrig gi seg ut på ettermiddagen mandag.

Haga opplyser sier videre at det blir grått og regn de neste dagene også. Men ikke de store nedbørsmengdene. Temperaturen blir opp mot 13–15 grader, altså rundt normaltemperaturen for årstiden.

Torsdag fredag og lørdag blir det en lettere værtype med perioder med sol, da lavtrykkene blir liggende nord for Gudbrandsdalen.

– Nærmer det seg nattefrost?

– I fjellområdene er det nattefrost, mens i lavlandet holder det seg godt over null. Værtypen vil holde seg forholdsvis mild, slik det pleier å være i september, sier Haga.

Artikkeltags