Gå til sidens hovedinnhold

Skled baklengs og veltet med tippbil

Artikkelen er over 6 år gammel

Det endte på best mulig måte for sjåfør Jørn Kvisberglien etter en dramatisk velt i Lillehammer tirsdag ettermiddag.

– Det gikk fort og brutalt, beskriver Kvisberglien. Han skulle opp den bratte Åveitbakken med en tippbil på 26–27 tonn da denne skled baklengs på blankisen og veltet.

Bilen, som var lastet med grøftemasse, tok med seg et tre og ble liggende på siden faretruende nær et bolighus.

Klorte seg fast

– Jeg tenkte at dette går til helvete, men kunne ikke annet enn å klore meg fast så godt jeg greide, forteller Kvisberglien. Han fikk hjelp til å komme seg ut av den veltede bilen, og var like hel etterpå.

– Det er klart du blir skremt av en slik hendelse. Men det går over så lenge ingen ble skadet og det gikk bra med både meg og huset, sier Kvisberglien.

Han kjører for Gausdalsfirmaet Sigurd og Ola Grimstad, som er innleid av Dokka Entreprenør i arbeidet som pågår ved elva med nytt vannverk for Lillehammer kommune.

Kjettinger og sand

Lastebilen var forskriftsmessig skodd med kjettinger, og det ble kjørt på sand to-tre ganger i Åveitbakken i løpet av dagen. Likevel var det altså så glatt at bilen begynte å skli.

– Vi må vurdere hva som kan gjøres av tiltak videre, sier maskinfører Erik Lind i Dokka Entreprenør. Han og flere i firmaet som var på plassen tirsdag ettermiddag, var glade for at det hele endte etter forholdene bra og at det kun ble materielle skader.

Arbeidet med blant annet høydebasseng og vann og kloakk startet i september og vil vare noen måneder uti året som kommer.

Redningsbil var ventet til stedet i løpet av kvelden for å dra opp igjen den veltede bilen, som sperret vegen.