Gå til sidens hovedinnhold

Vinnerfisken fikk leve

Artikkelen er over 6 år gammel

LILLEHAMMER: Men noe vinnerbilde med fisk ble det ikke. Strandum kom i land uten fisken. Den var en ekte mjøsørret som ble veid, målt og fotografert før den ble satt ut igjen.

For å spare en presset ørret-stamme i Mjøsa, var det krav om at alle villfiskene ble satt ut igjen under konkurransen.

– Reglene fungerte etter hensikten. Ni villfisker ble satt tilbake. I alt ble det tatt ti ørreter. Kun én var fettfinneklippet (settefisk) og havnet som matfisk, forteller Mass Haugen i Lillehammer Sportsfiskerforening.

Ole Magnus Strandum fra Vingnes ble den klare vinneren sammenlagt. Han dro opp ytterligere en ørret på 62 centimeter. Den ble også satt ut igjen.

– Begge beit på Devon-sluken i nattemørket mellom klokken 02.45 og 03.15, utenfor Vingrom, forteller Strandum.

Denne natten ble en fulltreffer for den ivrige mjøsfiskeren, som aldri har vunnet noen fiskekonkurranse.

– Jeg hadde fire bomturer på Mjøsa før konkurransen, forteller Strandum. Han er ikke ukjent med storfisk. Rekorden hans i Mjøsa er på 9,24 kilo.

Selv om det var fine forhold med blå himmel og lite vind, var det langt fra alle som fikk fisk. For 15 av de 23 deltakerne ble det en resultatløs natt på Mjøsa.

Thomas og Ståle Vollan var blant dem.

– Vi valgte å reise sør for Vingromskirka. Det var ikke spesielt lurt, sier de to, som syntes konkurransen var en fin opplevelse likevel.

– Båten ble kjøpt for tre dager siden, og vi jobbet med å gjøre den i stand fra klokka 15 fredag ettermiddag. Så dro vi ut på Mjøsa og kom inn klokka ti lørdag morgen. Vi var til og med en tur innom Lågen for å dregge etter gjedde, siden vi ikke fikk noen ørret.

En egen juniorklasse ble vunnet av Simen Vinjusveen. Han fikk to fine fisker som begge målte 63 centimeter. Jørgen Holmedal var nærmest med sin fangst på 56 centimeter.

Fiskekonkurransene i Mjøsa er ikke over med ørretfestivalen. Siste helgen i mai er det klart for den store dreggekonkurransen, Mjøsa Ørretfestival, som samlere fiskere i rundt hele innsjøen.

RESULTATER:

Senior:

1. Ole Magnus Strandum. Villfisk 80 cm og villfisk 62 cm

2. Espen Haugen Dalbak. Villfisk 75 cm

3. Geir Haugen. Villfisk 70 cm

4. Endre Andersen. Fettfinneklippet fisk 69 cm

5. Kent Are Holm. Villfisk 62 cm

5. Erland Hauklien. Villfisk 62 cm


Junior:

1. Simen Vinjusveen. Villfisk 63 cm og villfisk 63 cm

2. Jørgen Holmedal. Villfisk 56cm


Dreggemester (lengst fisk):

Ole Magnus Strandum med villfisk 80 cm


Beste debutant:

Kent Are Holm med villfisk 62 cm