LILLEHAMMER: Nå ønsker beboerne på Suttestad og Suttestad Vel å gjøre folk oppmerksom på tilbudet. Det er nemlig kapasitet for flere brukere av banene.

Da tennisklubben flyttet og fikk hall og flere baner før OL i 1994, tok Suttestad Vel over banene. I tillegg til tennisbanene er det også en basketballbane og lekeapparater til fri benyttelse.

– Ypperlig folkehelse-tiltak

– Et ypperlig folkehelse-tiltak. Tilgjengelig for alle – og gratis. Her er det bare å ta med racket og ball og møte opp, oppfordrer Iver Sørlie Røhr, som er blant de nærmeste naboene til banene.

Banene er et tilbud for hele byen. Nye spill starter hver hele time, men står ingen i kø, kan man fortsette å spille. Klokken 22 skal roen senke seg.

– Mange har ikke hørt om tilbudet og blir overveldet over muligheten. Her trenger du verken være flink eller ha hvit shorts for å spille. Mange tar med seg barna hit. Her er det ingen som følger med på om du er god eller ikke, forteller Kari Sannum, som sitter i styret til Suttestad Vel.

– Tennisklubbens anlegg og banene her på Suttestad utfyller hverandre, sier Frode Sannum.

– Anlegget er også en møteplass der folk kan integreres og bli bedre kjent, sier Røhr, som forteller at banene har vært flittig brukt av folk fra andre nasjonaliteter.

Suttestad Vel har en egen Facebook-side der interesserte kan følge med på når banene er åpne.

Les også: Lillehammer er én av åtte i verden som blir global aktiv-by

 

Håper på fast dekke

Beboerne på Suttestad holder banene i orden på dugnad.

– Etter vinter og tele er banene som to store sandkasser. En skikkelig våronn må til for å få anlegget i orden, sier Røhr.

For to år siden ble Suttestad Vel tildelt 400.000 kroner fra Sparebankstiftelsen, men det er ikke nok til å legge fast dekke, som de sårt trenger for å minske arbeidsmengden til dugnadsgjengen.

- Håper vi finner en løsning, sier Kari Sannum.

Fast dekke vil gjøre at banen kan brukes større deler av året, og også ved regn og fuktig vær. I dag er banene stengt ved regnvær.

– Ellers ønsker vi oss flere pensjonister som har tid til å ta noen dugnadstimer på banene. Dette er en fin møteplass, inviterer Kari Sannum, som de siste 25 årene har utallige dugnadstimer med luking og stell bak seg.