Besøket til forfatteren og historikeren Tor Bomann-Larsen tirsdag 22. november, blir et høydepunkt på årets høstprogram i Pensjonistuniversitetet i Lillehammer.

Han skal snakke om det som skjedde i og rundt det norske kongehuset sommeren og høsten 1940. Altså hendelsene i kjølvannet av handlingen i boka og storfilmen «Kongens nei». Arrangøren venter trangt om plassen i Lillehammer kirkesenter under semesterets nest siste forelesning. Før jul gjenstår da Ole Bjerkes kåseri om å reise med den transsibirske jernbanen i 1969 og i 2014.

Tor Bomann-Larsen debuterte som sakprosaforfatter i 1981 med første bind av tobindsverket «Glipp», som tar for seg avistegninger. Gjennom de så langt 35 åra som har gått, har det fra hans penn, skrivemaskin og datamaskin kommet en lang rekke sakprosautgivelser.

Mange om kongehuset. Kritikerroste den ene etter den andre. Bomann-Larsen anses for å være særdeles kunnskapsrik. attpåtil en glitrende forteller, skriftlig som muntlig. Han har også skrevet flere bøker om polfarer Roald Amundsen.

I sitt tidlige forfatterskap ga han ut flere tegneseriebøker. Fra 1985 til 1987 kom «1905», «Fridjof & Hjalmar» og «Drama i Bayern». Innen han henga seg til biografiene, skrev han også flere essays, politiske satirebøker og bildebøker. Oftest med samfunnet vårt og historiske hendelser som tema.

Bare i inneværende år er han aktuell med tre utgivelser. Én om Roald Amundsen og ikke minst kongeboka «Hjemlandet».