Gå til sidens hovedinnhold

Her får brukerne hjelp til å komme i gang i den nye aktivitetsparken

Artikkelen er over 3 år gammel

Frisklivssentralen lærer sine brukere hvordan de best kan ha nytte av apparatene i nye Lillehammer aktivitetspark.

LILLEHAMMER: – Vi har hatt vår første økt i den nye aktivitetsparken på Strandpromenaden og vist brukerne anlegget og lært dem å bruke apparatene, forteller Tone Karlsen, daglig leder for Frisklivssentralen Gausdal, Øyer og Lillehammer.

Les også: Norges beste hoppere åpnet aktivitetsparken

Frisklivssentralen skal ha en introduksjonsøkt til i aktivitetsparken, mandag 2. oktober. All bruk av parken er gratis.

– Vi kjørte sirkeltrening, en treningsøkt på det vi mente var greit å lære. Brukerne var fornøyde og syntes anlegget var fint. Jeg tror det er viktig med en slik introduksjon for å ufarliggjøre bruken for dem som kanskje aldri har vært på et treningssenter før, sier Karlsen, som forteller at de konsentrerte seg om å lære bort øvelser, og at de hittil ikke har gått gjennom hvordan trenings-appen, som alle kan laste ned gratis, virker.

Les også: Slik ser den nye aktivitetsparken ut

– Dette er lavterskeltilbud i praksis. Jeg har vært her flere ganger og sett folk som går tur med bikkja, går innom og gjør noen øvelser, før de går videre. Det ser ut som anlegget har brukere i ulike aldre og med ulike forutsetninger, sier Karlsen, som legger til at det er planer om å utvide opplæringstilbudet for anlegget.

– Vi kommer til å sette i gang igjen til våren og har også snakket med folkehelsekoordinator i kommunen om at Frisklivssentralen kan være til stede én og annen kveld for å vise og hjelpe også andre enn bare våre brukere i gang. Vi håper å få det til.

Les også: Lillehammer er én av åtte i verden som blir global aktiv-by

Les også: Slik blir aktivitetsparken ved Strandpromenaden