Lillehammer: Tidligere år har folk stått i kø foran døra for å styrte inn og sikre seg det beste av brukt utstyr som folk selger unna på bruktmarkedet.

- Det er bra kvalitet på mye av det som selges, så det har vært artig å åpne dørene, sier Elisabeth Winther. Hun står i spissen for å lose bruktmarkedet i havn. Det finner sted på Scandic Lillehammer Hotel .

20 prosent til klubben

Folk kan komme og levere utstyr de vil selge på morgenen den 11. november. De beholder 80 prosent av salgssummen, mens 20 prosent går til skiklubben. Den stiller med rundt 50 personer som skal hjelpe til med å prise, selge, veilede, sjaue. Selve bruktmarkedet varer i to timer. Her kan man få tak i, eventuelt selge unna, utstyr for langrenn, alpint, freeski, randonee, skøyter, bekledning.

- Hjelmer tar vi ikke inn, på grunn av at man må ta ansvaret for at de er hele for å få lov til å selge, opplyser Winther. Hun trekker fram at Lillehammer skiklub tar sin del av samfunnsansvaret ved å sørge at folk kan skaffe seg rimelig og brukt utstyr og komme aktivitet.

Birkenhistorie

I mars fyller Birkebeinerrennet 80 år. Det skal markeres. Winther vil gjerne ha tak i gammelt utstyr som kan fortelle Birken-historie, enten det er eplenikkers, gamle ski, sixpencer ...

- Om noen har noe å låne ut eller gi bort, tar vi gjerne imot på bruktmarkedet, slik at vi starte med å samle en utstyrsbank til jubileumsarrangementet, sier hun.