Hjem til Fakkelprisen

Nominert og på Scenen: OnklP, Pål Tøien, kommer hjem til Lillehammer for å bidra under Fakkelprisen. Det kan ende med en kulturpris fra hjembyen, Foto: Scanpix

Nominert og på Scenen: OnklP, Pål Tøien, kommer hjem til Lillehammer for å bidra under Fakkelprisen. Det kan ende med en kulturpris fra hjembyen, Foto: Scanpix

Artikkelen er over 5 år gammel

...og kanskje blir det pris på OnklP under utdelingen i Håkons Hall

DEL

Endelig kan OnklP bli satt pris på i hjembyen. Pål Tøien kommer hjem til Lillehammer og Fakkelprisen for å opptre – kanskje med en pris som bonus.

Det ble ingen Spellemannspris på den mest medieomtalte lillehamringen i 2014.

I hjembyen blir han satt pris på. Pål Tøien, alias OnklP, er blant de nominerte til kulturprisen når Fakkelprisen deles ut for tredje gang i Håkons Hall, lørdag 14. februar.

Men om det blir «Styggen på ryggen» fra scenen er uvisst. Produsent Bjarte Ytre-Arne forteller at OnklP opptrer sammen med Jaa9 (Johnny Engdal Silseth) denne gangen (se egen sak).

Åtte priser

Fakkelprisen er tilbake i Håkons Hall etter et mellomår med utdeling av ildsjelprisen i sentrum. Styringsgruppen, anført av Erik Alver, har på ny samlet sammen nesten én million kroner for å lage byfest med show fra scenen og påfølgende fest.
Også denne gangen skal det deles ut åtte priser, seks i Håkons Hall, de to øvrige i Søndre Park, der Ungdoms-OL markerer at det er ett år igjen til lekene samme kveld.

– Det er naturlig å legge den

delen av arrangementet til Søndre Park i år som tidligere var på Sigrid Undsets plass, med påfølgende fakkeltog til Håkons Hall, sier Erik Alver.
Idrettsprisen og arrangementsprisen deles ut i parken.

Syklisten Edvald Boasson Hagen, som mottok den første idrettsprisen i 2012 for å sette Lillehammer og omegn på kartet med sine prestasjoner, er på ny nominert. De andre er Norges Toppidrettsgymnas Lillehammer og Lillehammer Ishockeyklubb.

Til arrangementsprisen er LFH09 nominert for Baldus Cup, håndballturneringen som hver vår samler 3.500 deltakere. Det samme er Norsk Litteraturfestival og Hafjell Freeride Club/Lillehammer Sykkelklubb/Norge Sykkelforbund etter fjorårets VM-arrangement i Hafjell og Lillehammer.

Gründerpris

Med målsetting om å inspirere til vekst og utvikling er gründerprisen sentral i Fakkelprisen. Den skal ifølge statuttene tilfalle en aktør som har bidratt til ny eller økt virksomhet i Lillehammer-distriktet.

Brunbjørn er nominert, selskapet som ekspanderer på utbygging av fibernett i lufttrekk, etter å ha bygd opp virksomheten fra kontorlokalene på Storhove. Det samme er Ment, bedriften til søstrene Hemma som produserer interiørprodukter i de tidligere lokalene til Rustad Skifabrikk på Fåberg.

Også Trygve Owren AS, det mekaniske verkstedet som også er forhandler av blant annet tråkkemaskiner, er nominert. Selskapet flyttet inn i nye lokaler i Vingrom i 2013.

Touch Frisører, Pellestova eller Hilroy Skorep blir trukket fram i klassen for service og vertskap, mens Maihaugen, WC Lillehammer som står bak verdenscuprennene i desember, og Peer Gynt er nominert til merkevareprisen.

Hovedprisen, selve Fakkelprisen, blir kåret av styringsgruppen.

– Ønsker Fakkelprisen

Erik Alver håper de klarer å samle alle de nominerte i salen.

– Vi opplever at Fakkelprisen i stadig større grad blir tatt på alvor og at folk og bedrifter setter stor pris på å bli nominert. Derfor ønsker vi å gjøre mer stas på dem, i år med ny diplom til de nominerte som ikke vinner prisen, og ved å invitere alle til middag. Vi håper mange blir med oss etter showet, sier Alver, som denne gangen har et budsjett på 960.000 kroner.

– Aldri har næringslivet i Lillehammer-regionen vært mer velvillige til å bidra, hele 725.000 kroner. Det tar vi som et tegn på at folk ønsker Fakkelprisen, sier Erik Alver.

LES OGSÅ: Dette er de nominerte

KOMMENTAR: Hvor er overraskelsene?

Les også: Disse opptrer på Fakkelprisen

Artikkeltags