Forrige søndag åpnet fuglekikkertårnet på Lillehammer ved Strandpromenaden.

Åpnet Lillehammers nye blikkfang

Det nye fuglekikkertårnet skal bidra til å bevare og øke aktiviteten på Strandpromenaden. Tanken er at det skal bli en møteplass for både de som vil nyte matpakken sin i ro og mak, og de som vil ta fram kikkerten for å se på det rike fuglelivet i Lågendeltaet naturreservat.

136 forslag har kommet inn

Lillehammers nye blikkfang ligger idyllisk til rett ved Lågen, men foreløpig har det ikke noe navn.

- Det er stor interesse for hva det skal hete. Til nå har vi fått inn 136 forslag på fuglekikkertårnet. Det er mange som mener noe om navnet, men vi ser at det er mange forslag som går mot noe som knytter bygget til stedet. Vi har veldig lyst til å få hjelp av innbyggerne til å bestemme hva navnet skal bli. Vi har plukket ut noen finalister som peker seg ut, sier Alexandra Abrahamson, seniorrådgiver ved miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Oppland.

Egen jury skal bestemme

Hun synes det nye bygget ble veldig flott og håper at alle som bruker det setter pris på det.

- Dersom det blir likt mellom flere av navneforslagene skal en jury bestående av representanter fra Fylkesmannen og Lillehammer kommune plukke ut det vi synes er best. Også arkitekten sitter i juryen, sier Abrahamson.

Selve bygget har en prislapp på 1,1 millioner kroner og er et spleiselag mellom Lillehammer kommune, Oppland fylkeskommune, og Fylkesmannen i Oppland. RAM arkitektur har tegnet bygget, mens Gausdal Byggservice har stått for byggingen. Statens naturoppsyn vil legge til rette for naturveiledning av skoleklasser ved bygget.

Det er stein fra Tretten, rekkverk fra Tveit Smie i Sør-Fron, og malmfuru fra Skjåk. I tillegg kommer glasset fra Petter Thorsen på Lillehammer. Morten Kval fra Saksumdalen har gjort betongjobben og stolkubbene er fra Viken sag. Arkitekt er Bjørn Horten fra RAM arkitektur. Bygget er bygd støydempende siden E6 går like ved.

Bildeserie

Onsdag ble fuglekikkertårnet offisielt åpnet.