Gå til sidens hovedinnhold

Lismarka-fotograf (23) med bok nummer to

Artikkelen er over 4 år gammel

Aleksander Myklebust er aktuell med ny fotobok om sine møter med dyr.

LISMARKA: Boka Dyremøter gir oss muligheten til å bli med naturfotograf Aleksander Myklebust på jobb. Med glimt i øyet og glødende fortellerglede tar han oss med ut i den norske naturen på leting etter spennende fugler og dyr.

– Dyremøter er en bok jeg har jobbet med de siste to årene. I denne boken kan du lese om møter med alt fra fjellrev og moskus til elg, storfugl og måker – og til og med isbjørn. Boken er spesielt rettet mot yngre lesere, men bør passe for dyreinteresserte av alle årganger, sier Aleksander Myklebust.

Les også: Lismarka-fotograf med reiseskildring i ny bok

Til sommeren er han ferdig med studier i fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Dette er den unge Lismarka-fotografens andre bok. Den første het Glimt av Norge.

– Jeg var så heldig å få et prosjektstipend fra Norsk forfatter og oversetterforening (NFFO) som har hjulpet meg i arbeidet med boka, slik at jeg har kunnet gjennomføre det parallelt med studier i fotojournalistikk.

Les også: Lismarka-fotograf (23) premiert i The 2016 Monochrome Awards

Torsdag fikk han bla i boka for første gang, og han gleder seg til at også andre skal få lese den. Håpet er at den skal kunne bidra til å få folk interesserte i naturen rundt seg.

– Jeg brenner for naturen, og da synes jeg det er viktig å spre naturinformasjon. Jeg har lenge savnet innholdsrike bøker om norske dyr, som har nok opplysninger til at alle kan lære av dem, men som er spennende nok til at også yngre lesere gidder å sette seg ned med dem. Dette er mitt forsøk på å få til det.

Les også: Framtidens naturfotograf