REDESIGN: Synne Kollstad i grønn og sort kjole, Mari Oline Sundby i sort med gullsaks og Stine Bosheim i sølv og blå kjole.
Solveig M. Thoresen

Salg av redesignede ballkjoler ga penger til Frelsesarmeens julegryte

Publisert

LILLEHAMMER: Fretex og Lillehammer videregående skole avd. nord holdt elevkveld med tema juleball og redesign.

For andre år på rad arrangerte Fretex elevkveld for å vise ungdomsskole-elever at de ikke trenger å bruke masse penger på ballantrekk. Denne gangen samarbeidet de med Lillehammer videregående skole avd. nord, der elevene ved kjole- og draktsømlinja redesignet én ballkjole hver, og elevene fra interiør- og utstillingslinja laget vindusdekorasjonene.

Utstilling med festantrekk.

Utstilling med festantrekk.

Se også: Catwalk med redesignede ballkjoler

– Kvelden ble en suksess. Da klokka var seks, var det fullt av unge kunder i butikken, som sto foran sperrebåndet i selskapsavdelingen. Så ble båndet klippet av for å slippe dem til, forteller en fornøyd Hege Hole, butikkleder på Fretex.

Inntektene fra salget av redesign-kjolene går til Frelsesarmeens julegryte.

– Det var tydelig at mange var kommet for å se sine venner på catwalken, og det var masse applaus, fotografering og heiing til modellene, som feide gjennom butikken i lekre kreasjoner, forteller Hole.

Kjole- og draktsømelevene stilte med fire symaskiner, og tok på seg enkel omsøm på stedet.

– Dette tilbudet var veldig populært. Sømelevene er flinke og fleksible og tok utfordringene på strak arm, roser Hole.

Hole og Fretex lover at dette er et arrangement som er kommet for å bli, og som det skal jobbes med å videreutvikle for å gjøre det enda bedre.

Les også: Gamle klær blir til de stiligste ballkjoler

– Det var nok flere besøkende innom i år enn i fjor, og det synes vi selvsagt er veldig hyggelig. Samarbeidet med Lillehammer vgs. avd. nord har vært veldig morsomt og nyttig for begge parter, og er starten på et videre samarbeid, noe vi gleder oss veldig til, konkluderer Hole.

Fullt hus på Fretex da det var elevkveld med visning av redesignede ballkjoler 9. november 2016

Fullt hus på Fretex da det var elevkveld med visning av redesignede ballkjoler 9. november 2016 Foto:

Klassen for interiør og ustillingsdesign skal også gjøre Fretex' utstillingsvinduer klare til julegateåpningen 1. desember.

- Fire av de redesignede kjolene ble solgt på elevkvelden. Hele beløpet gikk uavkortet til Frelsesarmeens julegryte, så der har det allerede kommet inn 1600 kroner før gryta er ute. Det er fortsatt kjoler igjen. I tillegg skal elevene redesigne et antrekk hver som skal være klart til utstilling under julegateåpningen - også disse skal selges til inntekt for julegryta, forteller Hole, som er imponert over elevenes dugnad for årets julegryte.

Les også: Går for Grønn fredag - ikke Black Friday

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken