REDESIGN: Bak f.v. Terese Strømme, Karen Anna Nybakke, Malin Gullberg, Mari Oline Sundby, Mette Madsen Regland, Thea Hansebakken. Foran Hsaehsoe Win og Lisbeth Yttergård.
Karin Doseth

Catwalk med redesignede ballkjoler

Publisert

Onsdag kveld inviterte Fretex ungdomsskoleelever til elevkveld for å vise at de ikke nødvendigvis trenger å bruke store summer på ballkjoler til julens ball.

Les også: Gamle klær blir til de stiligste ballkjoler

– Vi ønsker å åpne øynene deres for gjenbruk i forbindelse med skoleball. Skoleballene har ført til et press for mange når det gjelder kjolevalg, og mange bruker mye penger på dette. Skolene prøver å sette grenser, men det er ikke alltid like lett. Derfor vil jeg prøve å få disse ungdommene inn i butikken for å vise at her er det masse fint selskapstøy som kan brukes på skoleball, forklarer butikksjef Hege Hole på Fretex.

– Å gå på ball i en redesignet kjole er mye kulere enn masseproduserte klær, sier Karen Anna Nybakke, en av elevene som har sydd kjoler på harde livet for å bli ferdig til kveldens visning.

Full aktivitet i systua på Lillehammer videregående skole avdeling nord.

Full aktivitet i systua på Lillehammer videregående skole avdeling nord. Foto:

Kjole- og draktsøm-elevene ved Lillehammer videregående skole avdeling nord har jobbet hardt, og forvandlet gamle festantrekk til lekre ballkjoler. Her ser du noen smakebiter:

Inntektene av salget går til Frelsesarmeens julegryte.

Vakkert belte.

Vakkert belte. Foto:

Paljetter må til, skal det bli ball ...

Paljetter må til, skal det bli ball ... Foto:

Elever ved interiør- og utstillingslinja ved lillehammer vgs avd. nord har laget vindusutstillingen til elevkvelden.

Artikkeltags