Gå til sidens hovedinnhold

Hyttefolk på Nordseter ber om verneplan for fjellet

Artikkelen er over 3 år gammel

Høgfjellia Vel  på Nordseter mener det er behov for en interkommunal verneplan for fjellet.

Velet viser til pågående kommunal planlegging av fritidsbebyggelse med tilhørende infrastruktur i fjellområdene i Lillehammer, Ringsaker og Øyer.

På vikende front

I et brev til de tre kommunene skriver de at de registrerer at hensynet til friluftslivet synes å være på vikende front.

Les også: – Sjusjøen er i endring

- Framlagte planforslag for fortetting i Kroksjølia og Lunkelia er tydelige eksempler på dette. Tiden er overmoden for å fastsette en «markagrense», som beskytter de sammenhengende ubebygde tjellområder på Sjusjøen, Nordseter og Hafjell/Øyer og sikrer friluftsliv og naturmiljø for framtiden, skriver Stig W. Asplin, som er leder i Høgfjellia Vel.

Les også: Fylkeskommunen gir grønt lys for utbygging i Kroksjølia

Han fortsetter:  En slik utâlmodighet lå til grunn for vårt årsmøte vedtak i april: "Årsmøtet ser med uro på den gradvise reduksjon av det uberørte jjellområdet mellom Nordseter og Sjusjøen, da spesielt utbyggingen av Lunkelia. Det er behov for en umiddelbar oppstart av et arbeid med en overordnet interkommunal verneplan, som sikrer friluflsliv og naturmilja for fremtidige generasjoner, uttaler årsmøtet blant annet.

Hvorfor er de ikke med?

Velet mener det er prisverdig at Lillehammer kommune gjentatte ganger har signalisert ønske om et samarbeid om en interkommunal plan for fjellområdene Hafjell  Sjusjøen.

- Vi har imidlertid vanskelig for â forstå hvorfor Ringsaker og Øyer kommuner ikke har respondert positivt på denne samarbeidsinvitten, uttaler Høgfjellia Vel.