Her aker de i gågata

Aking i gågata.

Artikkelen er over 5 år gammel

I gågata på Lillehammer kan man både shoppe - og ake.

DEL

Lillehammer akeklubb holder til vanlig til i bob- og akebanen på Hunderfossen. Lørdag var de i gågata på Lillehammer, noe som var veldig populært, spesielt blant de yngste. Oliver Norli Jørgensen (6) var raskt til å ta styringa og skjønne hvordan rulleakebrettet i den provisoriske bakken fungerer.

- Det er veldig gøy! jublet en ivrig seksåring under hjelmen på toppen av bakken.

Lillehammer er svenskenes hjemmebane

- Vi har ganske høy aktivitet, selv om vi er en veldig liten klubb. Vi har et veldig godt anlegg, Nord-Europas eneste. Svenskene har vår bob- og akebane som hjemmebane. De kjører hit fra Stockholm for å trene hver helg på vinteren, 70 mil hver veg, sier Knut Roger Tangnes i akeklubben.

Han kan fortelle at det er over tjue nasjoner som bruker anlegget.

Isen kommer i anlegget 1. oktober, og da forventes det storinnrykk. Da starter Lillehammers junior- og seniorakere for fullt, samt andre akere, deriblant NTG-elever.

Lav terskel

John Olav Melås, leder i Lillehammer akeklubb hadde sin fulle hyre med å ta unna køen av akeglade barn i gågata, sammen med Tangnes.

- Om vinteren når vi har is i banen har vi veldig lav terskel for at folk skal få komme og prøve banen, sier Knut Roger Tangnes som oppfordrer interesserte til å ta kontakt.

Bildeserie:

Artikkeltags