Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til generasjonsleker i Lillehammer sentrum

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag 9. september arrangeres Generation Games i Lillehammer sentrum.

LILLEHAMMER: – Vi skal lage liv i sentrum med Generation Games – aktiviteter for alle generasjoner – lørdag 9. september, som er første helg i sportsuka, forteller Trine Syvertsen på Sport Management ved Høgskolen i Innlandet, Lillehammer (HINN).

Aktivitetene skal skje på ti ulike poster fra Søndre Park til Lilletorget, og er et samarbeid mellom HINN, Lillehammer, Eilif Furuli og Sportsuka, Lillehammer kommune, Oppland idrettskrets, Generation Games Rotterdam og Norges Olympiske Museum.

– Nitti studenter er i full sving med å organisere aktiviteter og jobbe med markedsføring for å få informert byen om at dette skjer og sette opp plakater og dele ut flygeblad til alt fra barnehager og skoler til aldershjem, sier Heidi Bråten, prosjektleder for Generation Game, HINN Lillehammer.

Alle skal kunne delta

På postene blir det alt fra gymnastikk, golf, frisbeegolf, quiz, orientering, ishockeyskills, lacrosse og straffesparkkonkurranse til «hjerneaktiviteter» som «Memory miks», puslespill og Scrabble.

– Her kan barna løpe og hente bokstaver og lage ord med besteforeldrene sine. Det er snakk om et lavterskeltilbud med aktiviteter for alle aldersgrupper og utfordringer, der målet er å få en mer aktiv befolkning, sier Bråten.

Mye skjer i byen denne dagen, også blant annet et rulleskiløp i Jernbanegata.

Les også: Lillehammer er én av åtte i verden som blir global aktiv-by

– Studentene gjør alt

– For HINN dreier det seg om å gjøre noe for byens innbyggere, og samtidig lage en praktisk læringsarena for studenter i «Eventmanagement» for 25 studenter fra Reiseliv, 25 studenter fra Sport management og 40 utvekslingsstudenter fra utlandet. Gjennom Generation Games kan studentene arrangere et sportsarrangement fra «A til Å» og samarbeide med profesjonelle arrangører, med idretten og offentlige og private interessenter i regionen. Slik arbeider høgskolen med Eventmanagement både i teori og praksis, forklarer Syvertsen.

Studentene jobber med alt fra åpningsseremoni til avslutning, sikkerhet, markedsføring og poster, og noen vil filme og dokumentere.

– Det er lett å delegere til dem, dette er flinke studenter som tar tak, roser Bråten.

Lørdag 9. september får hele byen se resultatet av arbeidet.

(Artikkelen fortsetter under reklamen)

Generation Games

* Et non-profit, internasjonalt konsept som tilpasses hvert enkelt sted og som arrangeres i byer i hele verden av lokale arrangører.

* Høyskolen i Innlandet, avd. Lillehammer er med i et nettverk med fem andre sport management-utdannelser, sammen med USA, Canada, Storbritannia, Tyskland og Nederland.

* Ideen er at «Generasjonslekene» skal bringe generasjoner sammen i bevegelsesglede og idrett.

* Arrangeres for første gang på Lillehammer 9. september, men skal bli en årlig begivenhet.

* Et bidrag til å utvikle Lillehammer som en «Global Active City».