Lover å se på Terrassen-idé

VIL BYGGE BLACK BOX: Den gamle uterestauranten Terrassen kan gjenoppstå som mini-kulturhus, foreslår arkitekter. Ill.: Larkas

VIL BYGGE BLACK BOX: Den gamle uterestauranten Terrassen kan gjenoppstå som mini-kulturhus, foreslår arkitekter. Ill.: Larkas

Artikkelen er over 5 år gammel

Lillehammer-arkitektene Larkas foreslår å bygge konsert- og teatersal på tomta til gamle Terrassen. Politikerne i byen nikker vennlig.

DEL

– Jeg synes det er fint at mange er interessert i og har ideer om utviklingen av Terrassen. Etter min mening bør den framtidige løsningen sikre god tilgjengelighet for byens innbyggere i form av et offentlig byrom, påpeker Lillehammers ordfører Espen Granberg Johnsen.

Foreslår black box midt i sentrum

I fjor høst var ny kulturbyggplan ute på høring blant Lillehammers aktører i kulturlivet. Mange pekte på behovet for å få på plass en såkalt black box, en studiescene med 300-400 sitteplasser. Arkitektkontoret Larkas fulgte i romjula opp med et konkret forslag om å bygge et nytt flerbrukshus for kulturlivet på tomten etter den ærvedige uterestauranten Terrassen. 

Les også: Kommer Lillehammers neste kulturbygg til å ligge her?

– Spennende forslag

– I budsjettet for 2016 har vi satt av noen midler til en mulighetsanalyse og et tiltaksprogram. I den sammenhengen er dette et spennende forslag. Jeg håper mange andre også vil bruke muligheten til å komme med gode ideer for hvordan området kan utvikles på en god måte, sier ordføreren.

Leder av utvalg for plan og samfunnsutvikling, Terje Rønning (Venstre), noterer seg forslaget til Larkas og lover å ta det med seg videre.

– Tar det med oss videre

– Dette er et frisk og interessant innspill i en sak jeg er veldig sikker på at Lillehammers innbyggere vil engasjere seg i utover våren. Dette innspillet er jo veldig likt i form det som en gang var i planen i forbindelse med et kjøpesenter i kvartalet. Larkas’ forslag er selvfølgelig en mulig løsning, men vi skal nå se på flere muligheter, sier Terje Rønning.

– En av diskusjonene vil bli om vi skal bygge så mye ned mot elva, eller om det skal være åpent. Vi må også se på hva vi gjør med Møllestua skal den flyttes inn i Terrassen, det vil også påvirke bruken. Men utvalget for plan og samfunnsutvikling vil følge opp denne saken utover våren og bør greie å ta en beslutning på hvordan vi ser for oss bruken av Terrassen i løpet av første halvår, sier Rønning inntil videre.

Artikkeltags