NRK: En fastlege i Gudbrandsdalen ble sagt opp første dagen

Legen skal ikke ha rukket å gjøre noen skade i Gudbrandsdalen før han fikk sparken. Illustrasjonsfoto

Legen skal ikke ha rukket å gjøre noen skade i Gudbrandsdalen før han fikk sparken. Illustrasjonsfoto Foto:

Ifølge Helsetilsynet har han vært «krenkende, arrogant og lite omsorgsfull».

DEL

Det er NRK Hedmark og Oppland som skriver den opprinnelig tyske legen som har praktisert flere steder i Norge. I mars i år ble han ansatt i et vikariat som fastlege i Gudbrandsdalen. Samtidig behandlet Helsetilsynet en lang rekke klager mot mannen fra pasienter, pårørende og kolleger ved et legekontor i Troms, der han jobbet fram til april 2015.

Kraftige humørsvingninger

Legen skal blant annet ha hatt så kraftige humørsvingninger at det skremte pasienter og kolleger.

Helsetilsynet mener legen har brutt med kravet om omsorgsfull hjelp og faglig forsvarlighet i en rekke tilfeller over flere år, og vedtok i juni i år begrensninger i hans mulighet til å jobbe som lege.

Gudbrandsdalskommunen sier legen var den best kvalifiserte, og at de ikke visste om den pågående tilsynssaken. De skal ha sagt opp legen på dagen.

– Den informasjonen var ikke tilgjengelig for oss. Legen sa heller ikke noe i intervjuer om dette. Det burde han ha gjort, sier personalsjefen i kommunen til NRK.

Mange anklager

Personalsjefen sier til NRK at han er betenkt over at informasjonen om tilsynssaken ikke var tilgjengelig for dem fra Helsetilsynets side. Nå skal kommunen i gang med å rekruttere en ny lege. De er spente på hvor mange søkere de får denne gangen.

Anklagene mot legen er blant annet: Avvise en alvorlig syk pasient som ønsket sykehusinnleggelse, besøke en pasient på kveldstid hvor han holdt rundt livet og berørte pasientens lår, føre mangelfulle journalnotater, ta vevsprøver (biopsi) uten pasients samtykke og ha så kraftige humørsvingninger at det skremte pasienter og kolleger,

I ett tilfelle skal legen ha gitt en pasient medisin vedkommende var allergisk mot, selv om allergien var oppgitt i pasientjournalen. Pasienten døde senere av nyresvikt, ifølge NRK.

Artikkeltags