Gå til sidens hovedinnhold

Fant flere hundre kilo plast i Lågendeltaet

Artikkelen er over 3 år gammel

Høstens strandryddeuke er i gang. Tirsdag ryddet cirka 100 personer plast i Lågendeltaet.

– Det ble plukket 2–300 kilo plast, hovedsakelig fra rundballer, og et traktordekk, samt en 500 kilos sekk med kunstgjødsel. Dessuten lokaliserte vi minst fem rundballer inne på fastlandet, som er så ødelagt at de er i ferd med å bli jord. Vi får dem ikke opp for hånd, men ser på muligheten for å få en entreprenør til å hente dem opp for oss. Dersom Naturvernforbundet bestiller oppdraget, kan det dekkes gjennom «Hold Norge Rent» sin refusjonsordning, sier prosjektkoordinator Johannes Wahl Gran i Naturvernforbundet.

 

Han forteller at i løpet av sommeren har flere gårdbrukere vært ute på jordene og hentet rundballer som årets flom tok med seg, og at det meste av plasten som er plukket, er av eldre dato.

Onsdag har det vært ryddeaksjon i Lågen, der flere hundre personer har vært i sving. Wahl Gran tok seg tid til å snakke med GD innimellom servering av boller og saft til elever fra Jørstadmoen skole som deltok i ryddeaksjonen.

– Terskelen for å plukke med seg søppel de finner når de er ute på tur, er nok ganske høy blant folk flest. Målet vårt er å senke denne terskelen. Dersom man kommer over steder som man mener bør få besøk av en ryddeaksjon, kan man melde inn dette til holdnorgerent.no/ryddeportalen, oppfordrer Johannes Wahl Gran.

 

Strandryddeuka på Lillehammer arrangeres av Naturvernforbundet i samarbeid med blant andre Vassdragsforbundet, Statens naturoppsyn, Bondelaget, Naturvernforbundet og Lillehammer studentidrett.

Fredag arrangeres det som antakelig er Norges første mesterskap i plogging (en kombinasjon av plastplukking og jogging) ved Badedammen.