Gir seg etter 80 år som "strikkemaskin" for Husfliden

TAKKER AV: Marit Mikkelsen fra Melhus går under navnet «strikkemaskina». Et vottepar bruker hun bare én dag på.

TAKKER AV: Marit Mikkelsen fra Melhus går under navnet «strikkemaskina». Et vottepar bruker hun bare én dag på.

Artikkelen er over 3 år gammel

Marit Mikkelsen, også kalt «strikkemaskina», har strikka votter for Husfliden på Lillehammer i 80 år. Nå gir hun seg.

DEL

MELHUS/LILLEHAMMER: – Nylig fikk vi en telefon fra Marit Mikkelsen, som bor i Melhus. Hun var lei seg fordi hun måtte gi oss beskjed om at hun ikke lengre kunne strikke vanter for oss, da synet er blitt for dårlig. Det viser seg at hun startet å strikke for Husfliden Lillehammer i konfirmasjonsalder. Og det er 80 år siden, forteller Jon Tølløfsrud Hulberg til GD.

I oktober fyller Marit Mikkelsen 94 år.

– Jeg lærte meg å strikke som åtteåring. Mamma var redd jeg skulle bli krokete i ryggen av det, men jeg fikk hjelp fra nabofrua. Jeg har alltid vært glad i å strikke og strikker fremdeles. Jeg koser meg og har stor glede av det og må ha strikking selv om synet er blitt dårlig, sier en kvikk 93-åring på telefon fra Melhus.

Mikkelsen har strikka votter, fingervotter og bunadsstrømper for Husfliden. Hun har også strikket til barnebarn og famile.

– Jeg har ikke noe favorittmønster, men strikker det de har bedt meg om. Åhh, det har vært trivelig å jobbe for Husfliden. Jeg fikk bestandig noen koselig ord sammen med garnpakkene fra Lillehammer, minnes Mikkelsen, som går under benevnelsen «strikkemaskina» i hjembygda. Et vottepar fikk hun tidligere «unnagjort» i løpet av én dag.

– Marit er en legende! Hun er en fantastisk bekreftelse på kjærlighet til faget og stolthet til tradisjoner. 80 år som leverandør til Husfliden Lillehammer er rett og slett superfantastisk, sier Hulberg entusiastisk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken