Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha flere aktive i rullestol

Artikkelen er over 4 år gammel

Landsforeningen for ryggmargsskadde vil ha flere med bevegelseshemming ut i aktivitet. Nå ser de etter deltakere til en aktivitetsgruppe for trening og sosial samvær.

LILLEHAMMER: Landsforeningen for ryggmargsskadde (LARS) har fått støtte fra Exstrastiftelsen til prosjektet «Tour of Hedmark/Oppland», som er en minimesse på seks ulike plasser i de to fylkene. Hovedmålet er å få folk med ulike former for bevegelseshemming til å bli mer aktive. Fredag sto de på stand på Lilletorget på Lillehammer.

– Vi er her for å vise fram utstyr som fremmer aktivitet – og for å få kommunene til å åpne øynene for tilrettelegging, sier nestleder i LARS, Odd Arne Danneels Ringen, bosatt på Vingrom.

- Rullestolene er våre sko

Det er mye svarte stoler å se, men selv sitter Ringen i en stol for rask framkommelighet, med blå detaljer.

– Rullestolene er våre sko, og mange synes det er hyggelig å kunne velge farge. Blå er min farge, sier Ringen, som også har med sykkelrullestolen sin, som han har syklet 1300 kilometer med hittil i år.

Hanne Slettum, ungdomsrepresentant i LARS og bosatt på Fåberg, demonstrerer en el-innebandystol som har mulighet for å montere ledsagerbøyle bakpå, mens Amund Hagejordet fra Sør-Fron, bosatt på Lillehammer sitter i rugbystolen sin.

– Jeg og Lars Ivar Eilerås, Tønsberg, spiller rugby i Oslo. Det er kjempeartig, sosialt og god trening, sier Hagejordet, som oppfordrer flere til å prøve.

Ønsker deltakere til lokal aktivtetsgruppe

På hver destinasjon ønsker LARS å starte opp en gruppe der lokale brukere treffes både for trening og sosialt samvær.

– Vi håper mange vil delta. Det er viktig å komme seg ut i samfunnet, understreker Ringen.

Interesserte kan bare ta kontakt med Landsforeningen for ryggmargsskadde på www.lars.no.

I august blir det ny turné, blant annet til Dombås.