LILLEHAMMER: Harald Klæbo hos Fylkesmannen i Oppland bekreftet sent fredag kveld at dyret var drept. Han ville ikke kommentere fellingen utover det.

Espen Bø, rovdyransvarlig i Oppland for Statens naturoppsyn, bekreftet senere på natten at fellingslaget hadde skutt ei tispe sent fredag.

Bø opplyser at tispa ble skutt i samme område som den hadde herjet natten før, altså ved Roverud gård i Lillehammer.

- Den kom tilbake til samme sted der den hadde funnet mat natta før, sier han.

- Hva veier ulven?

- Det vet jeg ikke ennå. Den vil bli veid lørdag morgen.

Drepte i Lillehammer

11 lam døde. To så hardt skamfert at de måtte avlives. Det var synet som møtte saueeier Kjell Rusten på Roverud gård i Søre Ål fredag morgen.

Det ropes ofte ulv, ulv! Denne gangen er Rusten sikker på at det var ulv som herjet.

- Ut på dagen kom representanter fra Statens naturoppsyn (SNO). På bakgrunn av sporene de fant, sa de for sikkert at det var ulv som hadde vært her i løpet av natta eller morgenkvisten, forteller Rusten.

Da GD besøkte Roverud litt etter klokka 16 fredag, var han sjøl på veg til fjells med sauer som skal på sommerbeite. Datteren Thea viste noen av de døde dyra, som fremdeles lå rundt omkring på det innegjerda innmarksbeitet, bare et par hundre meter ovenfor hovedbygningene på Roverud.

Kjell Rusten forteller at ulven må avlagt en ny visitt etter den førsten herjingen i saueflokken som besto av rundt 80 søyer og dobbelt så mange lam.

- Et par av dyra var flyttet på etter at jeg var der første gang, sier han på telefon.

- Var de øvrige dyra svært skremt da du kom til innmarksbeitet og oppdaget hva som hadde hendt?

- Heldigvis ikke så veldig.

Mye tyder på at det er samme ulv som den siste tiden har herjet i Ringsaker, som har kommet til Lillehammer.

Flere av lammene var fortsatt varme da de ble funnet i formiddagstimene fredag. Det er også registrert at ulven har flyttet på et par av de døde lammene.

32 sauer drept av ulv i Ringsaker

Jakt pågår nå

Et jaktlag fra Lillehammer jakter på ulven i Søre Ål.

- Vi er flere jegere som er ute og sonderer terrenget. Vi har ingen synsobservasjoner eller andre holdepunkter enn at det er funnet flere døde lam, sier jaktlederen til GD. Da GD snakket med ham ved 17.30-tida, var ulven fremdeles ikke lokalisert.

Sist sett nær grensa til Lillehammer

Se bildeserie fra Roverud gård  t.h.

Les også:

Ulvejakta satt på pause

- Enkeltpersoner står bak hetsen