Enighet om fotballinja

TRENING: Fylkeskommunen vil arbeide for at idrettstilbudet til elevene blir videreført i en langsiktig satsing ved skolen. Arkivfoto

TRENING: Fylkeskommunen vil arbeide for at idrettstilbudet til elevene blir videreført i en langsiktig satsing ved skolen. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Modellen for fotballinja blir avklart i løpet av desember. Målet er å finne en god modell hvor fotballinjas opplegg og ressurser videreføres ut skoleåret.

DEL

Fredag 27. november kom det til enighet mellom Oppland fylkeskommune v/ Lillehammer Videregående Skole og Fotballinja AS. Skolen betaler treningsavgiften som elevene skulle betalt i desember måned. I en pressemelding heter det at «Modell for samarbeidet ut skoleåret gås igjennom og avklares innen utgangen av desember måned. Målet er å finne en god modell hvor Fotballinjas opplegg og ressurser videreføres ut skoleåret».

LES OGSÅ: For stor og for vanskelig sak

LES OGSÅ: Svanesang for kulturfagene på Lillehammer vgs

Gråsone-tilbud

Mange har stilt spørsmål om gratisprinsippet blir overholdt når elevene må betale egenandel når de går på fotballinja. Utdanningsdirektør Trond Johnsen hos Fylkesmannen i Oppland sa til GD i mai i år at Lillehammer videregående skoles tilbud om studiespesialisering med fotball ligger i en gråsone.

Ifølge plan for videregående opplæring i Oppland, skal framtidas skoler med studiespesialisering ikke ha søkbare tilbud som konkurrerer med skoler som har utdanningsprogram musikk/dans/drama og idrettsfag.

LES OGSÅ: – Utsett nedleggelse av idrett og kultur!

LES OGSÅ: Jentefotballen vil lide

Modellen avklares før neste skoleår

I pressemeldingen som er sendt ut heter det at treningsleirene som er planlagt i 2016 skal gjennomføres og at «fylkeskommunen vil arbeide for at idrettstilbudet til elevene blir videreført i en langsiktig satsing ved skolen. Rammene og modell for dette avklares i god tid før søknadsfristene til neste skoleår. Partene er glade for at en har funnet en løsning som gjør at en opprettholder tilbudet til elevene".

LES OGSÅ: Frykter at fotball etter skoletid fjernes

Artikkeltags