Vann er tema i konfirmantenes fasteaksjon på tirsdag

FASTEAKSJONEN: Daniel og Peder Mæhlum, Ingeborg Salsveen og Julie Nyberg er blant de lokale konfirmantene som tirsdag 20. mars skal samle inn penger til Kirkens Nødhjelp.

FASTEAKSJONEN: Daniel og Peder Mæhlum, Ingeborg Salsveen og Julie Nyberg er blant de lokale konfirmantene som tirsdag 20. mars skal samle inn penger til Kirkens Nødhjelp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LILLEHAMMER: "Ja, vi elsker dette vannet" er temaet for årets fasteaksjon, som konfirmantene i Den norske kirke deltar i hvert eneste år. Det innebærer at konfirmantene tirsdag 20. mars har bøsseinnsamling på dørene, der pengene går til Kirkens Nødhjelps arbeid.

– Hvert år får vi muligheten til å gjøre noe for andre som bor langt unna oss, og som mangler noe av det mest grunnleggende, slik som vann og et sted å gå på do. Vi mener dette også angår oss her lokalt, og derfor deltar vi i årets Fasteaksjon, sier diakon Solbjørg Skruklien, som organiserer fasteaksjonen i Lillehammer-regionen.

– Det er ikke uten grunn at vann blir prioritert i arbeidet til Kirkens Nødhjelp. Skole og helse er viktig, men uten rent vann blir elevene syke og helsetilbudet overbelastet av mennesker med vannrelaterte sykdommer.

I fjor gikk pengene fra fasteaksjonen til mennesker på flukt fra den islamistiske gruppen Boko Haram, samt flyktninger fra Kongo.

Det er 51. året på rad at innsamlingen arrangeres. Den foregår alltid i uka før palmesøndag.

Artikkeltags