Krangel etter Sarromaas Dagsrevyen-intervju

FÅR KRITIKK: Sanna Sarromaa er midt i lanseringen av boka "Norske tabuer" og var lørdagsgjest i Dagsrevyen i helga. Der falt det noen uttalelser om Lillehammer sentrum som enkelte hadde problemer med.

FÅR KRITIKK: Sanna Sarromaa er midt i lanseringen av boka "Norske tabuer" og var lørdagsgjest i Dagsrevyen i helga. Der falt det noen uttalelser om Lillehammer sentrum som enkelte hadde problemer med. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sanna Sarromaas beskrivelse av gågata på Lillehammer ble ikke godt mottatt.

DEL

Dagsrevyen på NRK1 valgte å ha forfatteren Sanna Sarromaa som lørdagsgjest denne uka.

I intervjuet følger tv-seerne Sarromaa på jobb på Jorekstad, før hun tar dem med innom Øverlie-kiosken og Gravdahl bokhandel. I intervjuet beskriver hun Lillehammer sentrum på følgende måte:

- Byen har bare én gate

- Det er jo bare én gate, og den er de veldig stolte av. Men det er jo bare én gate, der de går fram og tilbake og alt stenger klokka fem. Så er det helt dødt, sier Sarromaa i intervjuet med Lørdagsrevyen.

Beskrivelsen fikk Frp-politiker og leder i Lillehammer Sentrum Drift, Wenche Haug Almestrand, til å reagere.

"Synd at en lokalpolitiker ikke klarer å formilde riktig åpningstider i Lillehammer sentrum i beste sendetid på NRK. Lillehammer sentrum har åpent 0900-1800 på hverdager og 1000-1600 på lørdager", skrev Almestrand på Facebook i etterkant av intervjuet.

Det fikk Sanna Sarromaa til å reagere på følgende måte: 

"Sentrumslederen og FrP-politikeren glir rett inn i kapitlet om janteloven i boken min", skrev hun til svar.

- Handler ikke om jantelov

Trygve Belsvik, en av de sentrale aktørene i Storgata på Lillehammer, mente Sarromaa avfeide kritikken mot seg for lett: 

"Velkommen tilbake, Sanna! Men det har ingenting med janteloven eller Frp å gjøre å reagere på at du bruker din medieposisjon til å snakke ned Lillehammer Sentrum, og attpåtil snakke usant om åpningstidene!" skrev Belsvik på Facebook søndag ettermiddag.

I diskusjonen som fulgte var det flere som ga Sarromaa støtte, og syntes kritikken var smålig. Selv parerte Sanna Sarromaa kritikken på følgende måte:

"Lillehammer Sentrum Drift AS bør nok sende meg et manus slik at jeg kan si de riktige tingene neste gang Lørdagsrevyen kommer. Jeg har dratt Lørdagsrevyen med meg til gågata to ganger i løpet av de siste to årene, men etter denne skandalen med åpningstider vurderer jeg seriøst å ta dem til Strandtorget neste gang. Det handler jo litt om å se skogen." 

Artikkeltags