Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer elevkveld om gjenbruk til skoleball på Fretex

Artikkelen er over 3 år gammel

For tredje år på rad arrangerer Fretex Lillehammer elevkveld for ungdomsskoleelever. Tirsdag 7. november skal skoleelevene få øynene opp for gjenbruk av festantrekk til årets skoleball.

Les også: Gjenbruk og omsøm – et alternativ til årets skoleball

Trendy gjenbruk skal hindre kjolepress

- Skoleballene har jo ført til et press for mange når det gjelder kjolevalg, og mange bruker mye penger på dette. Skolene prøver å sette grenser, men det er ikke alltid like lett. Derfor ville jeg prøve å få disse ungdommene inn i butikken vår, for å vise at det finnes masse fint selskapstøy som kan brukes på skoleball, forteller butikkleder Hege Riise på Fretex.

Begge de tidligere elevkveldene ble ifølge Riise en suksess.

 

- Da var det masse ungdommer og stor stemning! Kanskje ikke så stor omsetning, men målet var å få de unge inn i butikken slik at de kan få se og gjøre seg kjent med Fretex. Dette har blitt en flott tradisjon for oss, og det er med stor glede vi ber inn til elevkveld nummer tre, forteller Riise.

Butikken stenger til vanlig tid klokka 18, og etter dette holder Fretex åpent for elevene i to timer.

Les også: Gamle klær blir til de stiligste ballkjoler

Samarbeider med Lillehammer vgs.

- Også i år har vi et samarbeid med Lillehammer videregående skole avd. nord, der elever fra Kjole og draktsøm skal redesigne en kjole hver som skal være med på en visning denne kvelden.

Sømelevene vil også være til stede i butikken for å gi skoleelevene tips om enkel redesign.

- De vil også fortelle linjen, noe som kan være nyttig for ungdomsskoleelevene som står foran et valg om videre skolegang! 

Les også: Ønsker flere søkere til design og håndverk

Les også

Elevenes eget moteshow