– Jeg fikk jo ingen drømmeåpning i Ruka så du kan si at jeg er ute etter revansje. Jeg håper å kunne starte litt på nytt og få ut noen gode konkurranser, sier Jørgen Graabak til NTB.

I fjor ble Graabak nummer tre bak Espen Andersen og Jan Schmid da det norske laget tapetserte pallen på Lillehammer. Han var dessuten med på å vinne lagkonkurransen.

Det skal hoppes to ganger i den lille Lysgårdsbakken og en gang i den store bakken i helgens trippelkonkurranse.

– Lysgårdsbakken er vel kanskje ikke hjemmebakken min, men kanskje den jeg har hoppet mest i likevel, så den skal jeg kjenne godt. Jeg håper få til noen gode hopp og gå noen gode langrenn, sier Graabak.

– Jeg har ikke særlig erfaring fra fellesstart så jeg er spent på det. Det blir artig å prøve noe nytt og hvordan folk reagerer på det. Spenningen i langrennet hvem som vil sette fart og om noen gjør det eller om de blir samlet felt. Det er jo en tøff løype så muligheten til det er jo til stede.

Graabak har lagkameraten Jarl Magnus Riiber som en liten favoritt til å vinne helgens renn.

– Jeg tror kanskje Jarl blir den største favoritten i helgen, men selvfølgelig så har du noen tyskere. Seidel var jo sterk sist, og Akito (Watabe) vil jo også alltid være der, tipper Graabak.

– Selv hadde jeg litt utur i Ruka, men jeg presterte jo ikke på topp heller. Det jeg får gjort noe med, er min egen prestasjon. Får jeg orden på den og litt stang inn, skal jeg være med helt der oppe, sier han.