Hva: Vegmuseumsløpet, et arrangement i Sørdalskarusellen
Arrangør: Vegvesenet Bedriftsidrettslag i samarbeid med Litrim
Hvor: Norsk vegmuseum
Når: Onsdag 25. august klokka 19
Påmelding: Kun på nett. Kr 90,-. Mellom klokka 13 og 18 på løpsdagen kr 120,-. Familie kr 220,-.

I fjor vant Gishe Abdi Wako på tiden 11:28,0. Han har også løyperekorden etter den siste løypeomleggingen i 2009, med 11.12,6. Kvinneklassen ble i fjor vunnet av Marte Sofie Buraas med tiden 14.07,1. Martine Korslund har løyperekorden med 13.58,4, fra 2013.

Værutsiktene er imidlertid så gode at det ikke er umulig at den rette i både herre- og dameklassen setter rekord i kveldens vegmuseumsløp.

Dette er det tredje siste i årets utgave av Sørdalskarusellen. Det har vært arrangert siden 1993. De to som gjenstår er Olympiaparkløpet og Elvaløpet.

Vegmuseumsløpet er verken blant de lengste eller aller hardeste. Sjøl om løypa er på «bare» 3,5 kilometer, er den relativt kupert. Lengden fører til høyt tempo fra start.

Likevel er det ikke et løp utelukkende for råtassene. Kasruselløpene tiltrekker seg alt fra ihuga konkurranseløpere til rene mosjonister og trimmere. De fleste har kun seg selv eller kompisen og venninnen som sine fremste utfordrere og konkurrenter. Majoriteten stiller ikke med høye skuldre, selv om det for enkelte sikkert er en viss «prestisje» i å vinne eller perse.