På turne mot mobbing

Vetle Øvstehage (17) fra Vingrom åpnet arrangementet med tre låter, deriblant "Hurt", "Home of the Blues" og "Walking Blues".

Vetle Øvstehage (17) fra Vingrom åpnet arrangementet med tre låter, deriblant "Hurt", "Home of the Blues" og "Walking Blues". Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Mobbing rammer så utrolig mange. Jeg vet om mange som har det vondt og som har hatt det vondt, så jeg synes det er utrolig viktig å få spredd det budskapet her, sa Vetle Øvstehage (17) fra Vingrom.

DEL

LILLEHAMMER: Han åpnet showet med tre låter under "Oss mot mobbing" sitt arrangement ved Strandpromenaden foran Strandtorget lørdag ettermiddag.

Han ble invitert til å delta på arrangementet allerede ved juletider, og var aldri i tvil om at han skulle takke ja.

- Jeg synes hele konseptet er så kult at jeg hadde bare lyst til å være med, sier den talentfulle musikeren.

Har vokst seg stor

Det var en velorganisert gjeng med motorsykler, trailer og buss som hadde funnet veien til Lillehammer. "Oss mot mobbing" er en organisasjon som har vokst veldig de siste årene. Nå er den Norges største anti-mobbe organisasjon. Den ble grunnlagt av Kristian Sætre (20) og Ada Grambo (21) i 2013 som har jobbet med dette 100 prosent i fire år. Kristian valgte å avslutte på videregående skole for å få tid til arbeidet. Ada fullførte to år på videregående.

- Det er koselig å være på Lillehammer. Målet er å nå ut til flere gjennom å møte mennesker, sier Kristian.

Kristian Sætre (20) er en av grunnleggerne av "Oss mot mobbing". Som 16-åring var han lei av å se medelevenes ensomhet og utrygghet, og bestemte seg for å grunnlegge organisasjonen sammen med Ada Grambo (21).

Kristian Sætre (20) er en av grunnleggerne av "Oss mot mobbing". Som 16-åring var han lei av å se medelevenes ensomhet og utrygghet, og bestemte seg for å grunnlegge organisasjonen sammen med Ada Grambo (21). Foto:

Ada Grambo (21) reiser landet rundt sammen med Kristian Sætre for å snakke om mobbing. Lørdag holdt hun en appell fra scenen sammen med sin makker.

Ada Grambo (21) reiser landet rundt sammen med Kristian Sætre for å snakke om mobbing. Lørdag holdt hun en appell fra scenen sammen med sin makker. Foto:

Lillehammer var startskuddet for en 14 dagers turne, der teamet på 20 personer reiser rundt til en rekke norske byer for å spre appeller og musikk. Vidar Johnsen, Raymond Eriksen og Johnny Snerten skal stå for mange av de musikalske innslagene underveis.

Organisasjonen "Oss mot mobbing" på plass ved Strandpromenaden nedenfor Strandtorget. Vetle Øvstehage (17) fra Vingrom står på scenen.

Organisasjonen "Oss mot mobbing" på plass ved Strandpromenaden nedenfor Strandtorget. Vetle Øvstehage (17) fra Vingrom står på scenen. Foto:

Motorsykkelmiljøet

Ole Sørensen fra Viking MC er en av dem som er med i turnéteamet. Lørdag ledet han programmet fra scenen med stødig hånd. Han kommer fra samme bygd som Kristian og Ada jobber i, og ble inspirert av arbeidet de utfører. Derfor velger han å bruke sommerferien sin på å støtte opp om turneen.

- Vi som kjører motorsykkel er jo også en gruppe som blir litt stigmatisert, sier Sørensen og legger til at han håper at deltakelsen også kan være med å forandre på det.

Han tror at det er viktig at miljøet hans deltar i kampen mot mobbing.

- Det er noe med det at tøffe bikere bryr seg og står opp mot mobbing.

Ole Sørensen fra Viking MC bruker sommerferien sin på å støtte opp om turneen. Han kommer fra samme bygd som Kristian og Ada jobber i, og ble inspirert av arbeidet de utfører.

Ole Sørensen fra Viking MC bruker sommerferien sin på å støtte opp om turneen. Han kommer fra samme bygd som Kristian og Ada jobber i, og ble inspirert av arbeidet de utfører. Foto:

Johnny Snerten på scenen. Han er med i en motorsykkelklubb for militærveteraner som har gjennomført operasjoner i utlandet.
- Jeg synes det er utrolig viktig å få markedsført Kristian og Ada og det de driver med, sier han.

Johnny Snerten på scenen. Han er med i en motorsykkelklubb for militærveteraner som har gjennomført operasjoner i utlandet. - Jeg synes det er utrolig viktig å få markedsført Kristian og Ada og det de driver med, sier han. Foto:

Artikkeltags