– En slik aktivitetspark er en veldig bra arena å ha for å trene kjernemuskulaturen. I treningshverdagen vår bruker vi det ofte for skadeforebyggelse og øke muligheten for teknikken vår, sier Robert Johansson.

Et spleiselag

Den etter hvert verdensberømte skihopperen fra Søre Ål var med og kastet glans over den offisielle åpningen av Lillehammer aktivitetspark søndag sammen med store deler av hopplandslaget. Det er et utendørs anlegg på 250 kvadratmeter som gir et uformelt treningstilbud som kan brukes av alle. Anlegget er et resultat av et spleiselag mellom Lillehammer kommune, Sparebankstiftelsen, og Gjensidigestiftelsen og har en kostnad på 900.000 kroner.

– Her går det an å trene mange forskjellige øvelser som er god trening. Dette er god trening for ung som gammel, sier Johansson.

 

For egen del går han inn i en spennende sesong med både OL og skiflygings-VM.

– Jeg har som mål å stabilisere meg på et høyt nivå, sier Johansson.

Slik ser den nye aktivitetsparken ut

Lillehammer er én av åtte i verden som blir global aktiv-by 

Norges beste hoppere på plass

Skihopperen viste fram øvelser til de frammøtte. En av dem som så ut til å lære fort var ordfører i Lillehammer kommune, Espen Granberg Johnsen.

– På dette anlegget er det ingen aldersbegrensninger og er et viktig tilskudd for byen. I tillegg passer det veldig bra inn i området her der det fra før er mange aktiviteter, sier Johnsen.

Slik blir aktivitetsparken ved Strandpromenaden 

I likhet med Johansson kastet også ordføreren seg med i treningen på åpningen, sammen med de mange andre.