Bygg raste sammen på Lillehammer camping – én person lettere skadet

SÅ ILLE VAR DET: Den sammenraste bygningen sett fra sør.

SÅ ILLE VAR DET: Den sammenraste bygningen sett fra sør. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sørfløyen til hovedbygningen på Lillehammer Camping raste sammen onsdag kveld. Én av de vel 40 personene som befant seg innendørs, ble skadet og sendt til sykehuset for behandling.

DEL

LILLEHAMMER: Den skadde er en kvinne i 50-årene, som fikk en bjelke i hodet da takkonstruksjonen falt sammen.

Tilstedeværende sier de hadde flaks. Åpenbart tok dragerne i himlingen i 1. etasje imot, og bidro sterkt til å forhindre en katastrofe og liv tapt.

Ifølge politiets skadestedsleder var alle personer gjort rede for en halv time etter at bygningen falt sammen. Han sier at huset likevel ble gjennomsøkt med hjelp av lavinehund for å være helt sikre.

Vakthold gjennom natta

BARE VRAK: Ikke mye igjen av bygningen på campingen.

BARE VRAK: Ikke mye igjen av bygningen på campingen. Foto:

Bygningen er nå sperret av, og det blir vakthold gjennom natta. Torsdag kommer etterforskere og spesialmannskaper til å undersøke stedet nærmere. Også for å avdekke om det foreligger bygningsmessige eller andre tekniske feil og mangler. Uansett tyder alt foreløpig på at det var de store og tunge snømengdene som førte til at taket kollapset.

De som befant seg inne i bygningen, var medlemmer og deltakere på et kurs i regi av Lillehammer Swingklubb. Campingen på Dampsaga er fast tilholdssted for danseklubben etter at de flyttet fra leide lokaler på Birkebeinerstadion. Enn så lenge står de uten fast lokale.

Løp mot døra

RIPER I LAKKEN: Flere biler sto parkert nært bygningen, men slapp tilsynelatende fra det uten de store skadene.

RIPER I LAKKEN: Flere biler sto parkert nært bygningen, men slapp tilsynelatende fra det uten de store skadene. Foto:

 

To av dem, som var til stede i bygningen, forteller til GD at de hørte at det braket fra taket. Så kom det dettende ned noe derfra. Umiddelbart begynte folk å løpe mot døra. Hell at den ikke ble blokkert, fordi de måtte klatre over sammenraste ting og snø for å komme i sikkerhet.

Enkelte av dem som var til stede, var tydeligvis lettere sjokkskadet, mens de fleste klarte seg godt i timen etter hendelsen.

Innehaver av Lillehammer Camping, Stian Lunn, opplyser at bygningen som raste sammen er fra 1948.

– Den inneholder festlokale på bakkeplan og et lager i etasjen over. Resepsjonen ligger i nordre del, som fortsatt står.

I tillegg til politiet var både ambulanse og brannvesen til stede.

Artikkeltags