Gå til sidens hovedinnhold

– Lillehamringen er vel som hamarsingen – så inn i h****** med mindreverdighetskomplekser!

Marius Skjelbæk sparte ikke på kruttet da han gjestet GDs sportspodkast «Ett spark» denne uken.

TV2-kommentator og podkast-profil Marius Skjelbæk er ukas gjest i «Ett spark».

Ottestad-gutten ble invitert for å «fredsmekle» litt mellom Hedmark og Oppland, etter tvangsgiftermålet som endte med Innlandet. Det ble en interessant prat om forskjeller og likheter mellom innlendingene, både hva gjelder sport og alt mulig annet.

– Lillehamringen er vel som hamarsingen, eller en kar fra Gjøvik. Det er en mellomstor norsk by som har så inn i helvete med mindreverdighetskomplekser. Det bobler i overflata, spøker Skjelbæk og fortsetter:

– Men jeg er fan av det. Man skal være stolt av det stedet man kommer fra og ha litt av den patriotismen.

Hamar har tradisjonelt sett vært bedre enn Lillehammer på lagidrett. Fotball, ishockey og håndball. Likevel mener Skjelbæk at OL-byen ligger et lite hestehode foran.

– Lillehammer er vel landets dårligste fotballby, men byen for øvrig er bedre enn Hamar på idrettsutøvere. Ståle Solbakken blir lokal her, men han kommer egentlig fra Grue. Lillehammer har Edvald Boasson Hagen, Tobias Foss, Håvard Solås Taugbøl, Robert Johansson og er du ekstra snill kan du ta med Kjetil Jansrud fra Vinstra.

I tillegg mener han at Lillehammer litt for ofte rapper utøvere fra andre deler i landet.

– Ingen er bedre enn lillehamringer til å adoptere innbyggere heller. Jarl Magnus Riiber er lillehamring god som noen han nå. Det samme var vel Ola Vigen Hattestad og Thingnes Bø. Maiken Caspersen Falla er det vel snart statue av nedpå Strandtorget, flirer han.

TV2-profilen snakker også litt om publikumssvikt under arrangementer på Lillehammer. Han forstår ikke hvorfor folk ikke møter opp i hopetall når det er verdenscup i hopp, kombinert og langrenn.

– Lillehammer har hatt så suksess. Men likevel, dette er en typisk lillehamring: Når Lillehammer-OL feirer 25-årsjubileum er det 30 000 som feirer med Kristin & Håkon, og snakker om Jens Weissflog og Vladimir Smirnov. Men når det er verdenscup i Lysgaardsbakkene er det tolv stykker der og en gjeng med polakker, raljerer han.

I podkasten avslører han også sitt merkeligste kommentatoroppdrag. Stikkordene er Red Bull, halvnakne damer og snøscooter. Hør episoden her eller der du hører podkast. Lenke til iTunes og Spotify her.