Festivalen finner sted i Lillehammers triveligste bakgård, Bodegaen til Trond Wahlstrøm. Det er Stein Erik Juvstad som har lyktes med å signere mange fine artister til denne happeningen.

Musikken starter klokka 16.00. Det er i følge arrangørene allerede solgt mange billetter, så her bør en være tidlig ute for å få en god plass. Bodegaen er kjent for sin gode mat og drikke. Nå blir det i tillegg god musikk å høre.

Fjorårets arrangement med Johan Berggren fra Jørstadmoen i bakgården til Trond Wahlstrøm i Storgata i Lillehammer, fikk festivalgjengen til å tenke litt større. Uten noen form for offisiell annonsering, støtte eller annet, samlet fjorårets evenement i juni 2022 over 200 deltakere og fikk gode kritikker av publikum og av utsendt journalist fra GD.

Festivalsjefen fikk blod på tann og nå har flere kjente artister allerede signert til en dags- festivalen i 2023. Intimt og jordnært er mottoet for festivalgjengen.

Det har lyktes arrangøren å få med Johan Berggren igjen. Han tar med seg Trøgstad musikk kompani med gjesteartist Vegar Hertzberg, Roy Lønhøiden, Terje Espenes, Begil og Gone North. Berggren og Lønhøiden er nominert til Spellemannprisen flere ganger og Berggren mottok i 2021 prisen som årets nykommer av Fjordingprisen. Kritikerroste begge disse to sistnevnte.

Dette artistgalleriet antar vi vil fenge i Lillehammer. Vi ser at Johan Berggren har blitt stor som artist, mentor og pådriver for «Folk i Storgata» i Oslo hvor han har greid å samle gode musikere og et flott publikum til en intim bakgård i Oslo. Vi ser ingen gode grunner for at han ikke skulle kunne samle et like godt og lydhørt publikum i Storgata på den tidligere hjemmebanen sin i en koselig bakgård i Lillehammer. Mange av sangene hans har et veldig lokalt tilsnitt og språket fra trakten har han beholdt.