Moen bor i Lillehammer og er en av Norges fremste kjennere av amerikansk politikk og USAs historie, som han har skrevet en rekke bøker om. Før han gikk av med pensjon, var han professor i Nord-Amerikanske studier ved Universitetet i Oslo.

Kongens gull

For sitt arbeid med å gjøre amerikansk kultur og historie kjent for nordmenn, ble Moen i 2010 tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull.

Ettersom Moen selv er for senior å regne, samarbeider litteraturhuset med arrangøren av Senioruka 2017 om tirsdagskveldens møte.

Moens bibliografi er omfattende. Blant bøkene han har skrevet, er «Den amerikanske borgerkrigen: krigen mellom brødre», «USA: Annerledeslandet i vest, 2005», «USA: Supermakt i dyp demokratisk krise», «Fem presidenter som endret USA», «USAs presidenter – Fra George Washington til George W. Bush» og den oppdaterte versjonen «USAs presidenter – Fra George Washington til Barack Obama».

Hvem er egentlig Trump?

Tirsdag kveld skal det imidlertid ikke handle om verken Bush eller Obama, men om sittende president Donald Trump.

Hvem er egentlig Trump? Hva vil han, og hva er han kapabel eller «truende» til å gjøre innenriks og utenriks? Tirsdag kan du høre hva Moen mener.