Her skulle Bjørnson vært

MATGLADE: Forfatterne Gert Nygårdshaug (venstre) og Øivind Haanes (midten) storkoste seg under Bjørnsonsk festaften i går, her med Tor Jacobsen fra Kulturstua i Ro og hans festmat.

MATGLADE: Forfatterne Gert Nygårdshaug (venstre) og Øivind Haanes (midten) storkoste seg under Bjørnsonsk festaften i går, her med Tor Jacobsen fra Kulturstua i Ro og hans festmat.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Salig Bjørnstjerne skulle nok gjerne vært tilstede da mange av hans favoritter ble servert til matminister Brekk og matglade på storstilt bjørnsonsk gourmetaften på Maihaugen i går.

DEL

- Her har dere smørstekt gjedde fra Rausjøen. Her er kaldrøkt ørret med lokal ost i vannbakkels og - selvsagt - løvepudding, Bjørnsonbarnas favoritt.... Han hadde forlokkende og ikke minst kortreiste retter å være kry av i går, Tor Jacobsen fra Kulturstua i Ro.

Kulturstua var sammen med lillehammerfirmaet «Tid for Mat» og Gamletorvet Spiseri fra Gjøvik inviterte til å varte opp med «Bjørnsonsk» meny på en festaften i regi av Maihaugen og Norsk Litteraturfestival.

Det tilbudet lokket selv landbruks- og matminister Lars Peder Brekk til et besøk.

Kulturstua i Ro har i over fem år researchet og utviklet matgleder i Bjørnsonsk tradisjon og ånd. I går hadde en rekke festivalpublikummere kjøpt seg plass ved bordet under en festaften med mer enn mat på menyen.

LES OGSÅ: Prøv Bjørnsons favorittdessert!

Forfatter Gert Nygårdshaug talte om kortreist mat, mens forfatter, mat- og vinskribent og sjampanjeguru Øivind Haanes fortalte om sjampanje.

Begge storgledet seg til å smake på rettene.

- Og din mat kjenner jeg jo godt, Tor. Den er alltid fantastisk, skrøt Nygårdshaug til sin gamle venn fra Kulturstua.

Artikkeltags