Gå til sidens hovedinnhold

Her skulle Bjørnson vært

Artikkelen er over 11 år gammel

Salig Bjørnstjerne skulle nok gjerne vært tilstede da mange av hans favoritter ble servert til matminister Brekk og matglade på storstilt bjørnsonsk gourmetaften på Maihaugen i går.

- Her har dere smørstekt gjedde fra Rausjøen. Her er kaldrøkt ørret med lokal ost i vannbakkels og - selvsagt - løvepudding, Bjørnsonbarnas favoritt.... Han hadde forlokkende og ikke minst kortreiste retter å være kry av i går, Tor Jacobsen fra Kulturstua i Ro.

Kulturstua var sammen med lillehammerfirmaet «Tid for Mat» og Gamletorvet Spiseri fra Gjøvik inviterte til å varte opp med «Bjørnsonsk» meny på en festaften i regi av Maihaugen og Norsk Litteraturfestival.

Det tilbudet lokket selv landbruks- og matminister Lars Peder Brekk til et besøk.

Kulturstua i Ro har i over fem år researchet og utviklet matgleder i Bjørnsonsk tradisjon og ånd. I går hadde en rekke festivalpublikummere kjøpt seg plass ved bordet under en festaften med mer enn mat på menyen.

LES OGSÅ: Prøv Bjørnsons favorittdessert!

Forfatter Gert Nygårdshaug talte om kortreist mat, mens forfatter, mat- og vinskribent og sjampanjeguru Øivind Haanes fortalte om sjampanje.

Begge storgledet seg til å smake på rettene.

- Og din mat kjenner jeg jo godt, Tor. Den er alltid fantastisk, skrøt Nygårdshaug til sin gamle venn fra Kulturstua.