Liv laga på Sel

- Vi har nok en sommer med mye liv og røre på Sel., skriver Marius Bismo.

- Vi har nok en sommer med mye liv og røre på Sel., skriver Marius Bismo.

Av
DEL

leserinnlegg

Vi har nok en sommer med mye liv og røre på Sel. De to største kulturarrangementene i Sel kommune foregår i grenda vår – Kristin Lavransdatter og Dansefestivalen. Tusenvis av besøkende inntar bygda vår og får gode opplevelser og minner. Vi har mye å takke arrangørene for. Samtidig ville ikke teateroppsetninga på Jørundgard og festivalen vært mulig å gjennomføre uten de mange frivillige. Mange av disse bor på Sel. Dugnadsinnsatsen, lagånden og patriotismen står sterkt hos oss. Det gir oss et godt utgangspunkt for videre utvikling. Hvilke muligheter har vi?

Vi har et godt og trygt bomiljø der det er god plass til flere sambygdinger. Det er regulerte, frittliggende boligtomter i Sagdalsgrenda og Grindstugugrenda. Det ligger fortsatt igjen enkelte tomter i boligfeltet. Det er mulighet for å regulere inn ytterligere tomter på begge sider av fylkesvegen. Sel kommune skal i neste valgperiode rullere arealplanen. Da må vi få nye, attraktive tomter inn i planen. Samtidig må Sel kommune drive et mer aktivt innsalg av både de kommunale og de private tomtene.

Det er kraftig vekst i etterspørselen etter opplevelsesbaserte reisemål. På Sel har vi et flott kulturlandskap, garder med ei rik kulturhistorie, flotte turmål i nærområdet, på Åsen, Horgen og Høvringen. Antallet pilegrimer vokser år for år. Vi har råstoffet til vekst i kultur- og naturbasert reiseliv. Besøkende ønsker i økende grad tilrettelegging og guiding, formidling av historie og identitet. Vi vil støtte de som vil videreutvikle etablerte tilbud eller utvikle nye forretningsidéer.

Vi har fått et moderne og funksjonelt samfunnshus. Bakover i tid hadde vi arrangement som Selstreffen som hadde nasjonalt besøk og oppmerksomhet. Mari Midtli og Mads Erik Odde har vist at dette er fullt mulig å gjenskape også i dag. Vi skal heie på og støtte tilsvarende initiativ.

Det var tungt for de fleste på Sel, da vedtaket om nedleggelse av Sel skule ble gjort. Men vedtaket er fattet. Nå må vi snu dette til hvilke muligheter det gir oss. Det er næringsaktører som har interesse for å se på næringsutvikling med bruk av bygningene og tomta. Med en klar forutsetning om at barnehagen fortsatt skal ha gode rammebetingelser må vi støtte opp under initiativ som gir fortsatt lys i glassa og ny bruk av deler av uteområdet. Ingen av oss er tjent med at skolen blir stående tom og ubrukt. Ønsket om å flytte barnehagen ned i galmebygget, kan gjøre et eventuelt kjøp av skolen mer attraktivt.

Som listekandidat for Arbeiderpartiet vil jeg jobbe for at kvalitetene og ressursene på Sel får kommunal backing og utløser ny aktivitet, enten den er basert på frivillighet eller forretningsmessige mål. For det er så absolutt liv laga å bo eller bosette seg på Sel!Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags