– Ugh, ugh på Lillehammerdagene

Liv og røre i sentrum under åpningen av Lillehammerdagene 2015.

Artikkelen er over 5 år gammel

Den som trodde Lillehammerdagene bare var for å lokke handlende til sentrum, må tro om igjen. Det er nemlig en skikkelig folkefest – også for de yngste. Se video!

DEL

Sigrid Undsets plass i Lillehammer var torsdag rundt lunsjtider fylt opp av små indianere fra Lillehammer barnehage, avdeling Trollhaugen.

Sammen med andre barnehagebarn i Lillehammer hadde de gått i tog fra Lilletorget til glede for mange tilskuere i gågata.

De utgjorde en sto del av publikum da ordfører Espen Granberg Johnsen i stram dress, nypussede sko og blankt ordførerkjede entret scenen. Og ordføreren var ikke i tvil om hva han synes er noe av det beste med Lillehammerdagene:

– Festdager også for barna

– Lillehammerdagene er ikke bare for de voksne, men ikke minst også for barna, sa ordføreren i sin åpningstale.

– Jeg har møtt flere voksne som sier at noe av de fineste de ser i sentrum er når barn er en del av bybildet, og at de går i tog. Ikke bare på 17. mai, men også nå under bydagene, sa ordføreren og høstet applaus fra både store og små som hørte på.

Kjerstin Høyer var en av «voksenindianerne» fra Lillehammer barnehage, og hun kunne fortelle at dette var noe ungene hadde gledet seg til i lang tid.

– Vi har i lengre tid hatt indianerkultur på timeplanen til stor glede for ungene. Vi har sunget indianersanger og brukt mye tid på å lage indianerantrekk og lært hvordan indianerne levde. Ungene synes det er stor stas å vise seg fram, ikke minst nå under Lillehammerdagene, forteller Kjerstin Høyer.

Mange folk i sentrum

Selv om det var gråvær og hverdag, var det i går mange folk i sentrum, på Lillehammerdagenes første dag.

GD var blant flere som hadde rigget seg til med informasjons- og salgsstand.

– Nå har jeg nettopp solgt et helårsabonnement og ellers er det hyggelig å treffe folk. Overraskende mange i gågata i dag, forteller GDs magasinredaktør Anne Stokke.

Dyktige kremmere

Under Lillehammerdagene trekker mange av butikkene ut på gatene med salgsboder, og noen kremmere kommer tilreisende nettopp for Lillehammer-dagene.

Og det kan være ren underholdning å høre taleføre selgere som forteller deg om hva du mangler.

– Kom her frue! Dette er en fenomenal kasserolle som fungerer like godt på alle komfyrer, enten det er induksjon, gass eller elektrisitet. De ser frisk og sunn ut, og til tross for det, kan jeg love Dem at denne kasserollen vil De ha ut hele livet. Tåler maskinvask og har forsterket teflonbelegg!

Internasjonalt matmarked

Lillehammer har jevnlig hatt besøk av torgselgere fra kontinentet som selger europeiske delikatesser. Blant dem er David Verburg fra Nederland, som også var i Lillehammer i fjor. Han melder om godt salg av edamer, gouda og annen nederlandsk ost.

– Lillehammer er en veldig trivelig by og folket er her blide og hyggelige, sier Verburg og deler travelt ut smaksprøver til potensielle kunder.

Artikkeltags