LKFK berget poeng på overtid mot Valdres/Fagernes

Artikkelen er over 1 år gammel

LKFK skapte en rekke sjanser mot Valdres/Fagernes på Blåbærmyra, men havnet under to ganger. Etter tre treff i aluminiumen kom utlikningen ett minutt på overtid ved 16-åringen Erle Wadahl Lunde.

DEL

Lillehammer styrte det meste av spillet i begge omganger mot et Valdres-lag som lå lavt og satset på at de raske angriperne skulle ta vare på mulighetene ved kontringer.

Femte mål

Bortelaget hadde flere hjørnespark i medvinden i første omgang, og Eline Bones kom svært nær scoring flere ganger.

Så etter 25 minutter fikk Valdres en overgang på sin venstre etter å ha snappet ballen mens LKFK var på fart fremover. Skuddet fra hjørnet av 16-meter snek seg inn over LKFK-keeper Marte Mæhlum.

Etter 37 minutter fikk Lillehammer innkast høyt i banen. Astri Rundes kast gikk til Aurora Andberg og ut til Maria Toftaker. Skuddet hennes ble fanget opp av Vilma Tollefsrud, som fra kort hold med venstre fot satte sitt femte mål for sesongen. 1–1 etter en omgang hvor LKFK burde ledet, men manglet trykket inne i 16-meteren.

Lillehammer måtte bytte begge spissene i pausen, og hadde planer om å fortsette kjøret mot Valdres' mål. I stedet var det Valdres som tok kommandoen i medvinden, og det lå i lufta da de satte 2–1 etter få minutter.

Kom til hektene

Etter hvert kom LKFK til hektene og i en periode var det rene kanonaden. Vilma Tollefsrud traff stolpen, innbytter Erle Lunde likeså. Ingrid Høilands forsøk fra fire meter ble reddet på strek av en valdris. Maria Toftaker skjøt utenfor to ganger fra farlig posisjon. Aurora Andberg traff undersiden av tverrligger og ned på strek fra drøyt 25 meter.

Lillehammer la om til tre spisser, men fikk sjelden ballen inn i boksen i sluttminuttene. Valdres hadde et par raske overganger, som kunne punktert kampen. Det lå an til å bli et surt nederlag, da Lillehammer fikk frispark på midtbanen etter 90 minutter. Aurora Andberg slo inn, Sanna Sylliåsen stusset til Erle Lunde, som sikret utlikning, jubel og bortepoeng i siste minutt.

– Stang ut

LKFK-trener Vetle Nerem var lettet over å unngå tap, men bare passe fornøyd med prestasjonen.

– Svake avslutninger og mye stang ut gjør at vi mister to poeng i denne kampen. Vi kunne og burde avgjort dette med å jage skikkelig inn på returer, sa han.

Neste kamp er mot Løten torsdag 19. september på Stampesletta.

Artikkeltags