Gå til sidens hovedinnhold

Løft gründere som tør satse

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.


En gasellebedrift er et firma som klarer å vokse raskt i løpet av kort tid. Dovre Bud og Vare er en slik bedrift. På tre år har 36-årige Rune Sletten klart å få firmaet til å vokse med 798 prosent. Det er imponerende. Sletten viser til at dyktige ansatte har gjort det mulig å øke bilparken til 17 biler. På lønningslista står det 34 personer. Suksessrike bedrifter trenger Gudbrandsdalen flere av. Historien om Dovre Bud og Vare viser at det er mulig å skape nye arbeidsplasser i distriktene under en tørr tid.

Historier fra arbeidslivet det siste drøye halvåret har handlet om inntektstap, permitteringer og oppsigelser. For mange bedrifter, og spesielt reiselivet, har koronautbruddet ført til store utfordringer.

NHO bedrifter i planlegger urovekkende mange oppsigelser

En fersk undersøkelse gjennomført av NHO i slutten av november viser at Innlandet er det tredje fylket i landet hvor det planlegges flest oppsigelser. Hele 17 prosent av medlemsbedriftene til NHO i Innlandet oppgir at de planlegger å si opp ansatte. Reiselivsbransjen er den som planlegger flest oppsigelser her i landet. NHO Transport som blant annet har buss- og taxiselskaper planlegger også mange oppsigelser. Deretter følger NHO Logistikk og Transport. 53 prosent av logistikk-medlemmene oppgir at de har opplevd lavere etterspørsel eller kansellering av ordre de siste 4 ukene. Hele 22 oppgir at de har likviditetsproblemer.

Derfor er det ekstra gledelig å lese om bedrifter i Gudbrandsdalen som opplever stor vekst. For å lykkes som gasellebedrift er det viktig å unngå både kaosfellen og suksessfellen. Ledelsen må klare å håndtere veksten og samtidig ikke lene seg for mye tilbake. Undersøkelsen til NHO er en påminnelse om at gode tider raskt kan snu.

Å starte noe nytt er ekstra tøft under en pandemi. Derfor er det avgjørende at regjeringen legger tilstrekkelig til rette for at det skal være mulig å satse. Når ansatte permitteres og sies opp trenger vi mer enn noen gang gründere med gode ideer og pågangsmot.