Lokalvalget 2019 handler om byens identitet

Gågata i Lillehammer må sikres mot konkurrerende handelssenter andre steder i byen, skriver Ingunn Trosholmen.

Gågata i Lillehammer må sikres mot konkurrerende handelssenter andre steder i byen, skriver Ingunn Trosholmen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lokalvalget 2019 er et vegvalg. Det er et valg om hvordan de kommunale tjenestene skal organiseres fremover. Det er et valg om vi skal slippe til kommersielle aktører i velferdskassa vår. Det er et valg om eldreomsorgen og barnehageplassene skal være billigst mulig, - eller best mulig. Et valg om vi skal tillate de kommersielle aktørene å ta ut overskudd til internasjonale selskaper, eller om skattepengene skal sikre de ansatte anstendige lønninger og pensjonsordninger. Arbeiderpartiet mener det skal være mulig å jobbe i pleie og omsorgssektoren med ei lønn det er mulig å leve av. Det er et valg om det skal lyses ut hele, faste stillinger som hovedregel, eller om deltidsstillinger fortsatt skal være normen.

Lokalvalget 2019 handler om byens identitet. Handelsmønsteret har forandret seg dramatisk siste årene. Arbeiderpartiet tar beslutninger som reflekterer dette. Gågata i Lillehammer må sikres mot konkurrerende handelssenter andre steder i byen. Arbeiderpartiet vil være harde i klypa og bruke det politiske verktøyet til å regulere bydelssenterne for å bevare Gågata. Vi bevarer også fjellet ved å sette en byggegrense opp mot fjellet og inn til Gropmarka.

Lokalvalget 2019 handler om grønne valg. Vi kan ikke fortsette som før. Vi er den første generasjonen som merker klimaendringene på kroppen, og er den siste som kan gjøre noe med det. Arbeiderpartiet fører en politikk som monner på dette området. Vi har tatt store grep i areal- og transportplanen slik at det blir enklere for deg som innbygger å ta grønne valg. Vi fortetter byen innenifra og legger til rette for sykkel og gange, øker kollektivtilbudet og sørger for at våre biler går på fornybar energi. I tillegg har vi skjerpet innkjøpsreglementet slik at det stiller krav til hvert innkjøp kommunen fortar seg. Vi handler for 600 millioner årlig.

Lokalvalget 2019 handler om hvilket samfunn vi ønsker at våre barn skal vokse opp i. Om vi styrker fellesskapene, eller om det er de sterkeste som skal få stille lengst frem i køen. Forskjellene i Norge øker mer og mer. Dette skaper større avstand mellom de som har ressurser og de som mangler ressurser. Historien har vist oss at dette kan vokse til sosial uro. Arbeiderpartiet ønsker en fellesskole der alle barn får den oppfølgingen de trenger. Vi jobber aktivt for å bekjempe mobbing, og i kommende periode ønsker vi å fylle SFO-tiden med mer innhold. For å få til dette må alle gode krefter bidra. Sammen kan vi skape sterkere fellesskap.

Ingunn Trosholmen, ordførerkandidat for Arbeiderpartiet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags