Like før midnatt lørdag fikk politiet en nødmelding fra tre menn på tur ned fra Svellnosbreen mot Spiterstulen. De hadde mistet stien og gått seg fast i mørket. Problemet var bare at Røde Kors allerede var opptatt med en annen redningsaksjon akkurat da, også det ved Galdhøpiggen. Dette var to kvinner som hadde gått seg vill og måtte ha bistand fra Breagrove og ned til Juvasshytta. Den meldingen kom i 19-tiden.

Redningsaksjon på Galdhøpiggen 

Dermed måtte de to politibetjentene på vakt i Ottadalen selv få på seg fjellutstyret og begi seg i veg opp mot Svellnosbreen på leit etter de tre mennene.

Alle reddet trygt ned

Politibetjentene lokaliserte mennene og de var i sikkerhet i sine egne campingvogner på Spiterstulen klokken 05.30 søndag morgen, ifølge Hallgrim Ous, vakthavende ved politiets operasjonssentral på Lillehammer.

Ny redningsaksjon natt til søndag 

Også kvinnene ble berget i sikkerhet, og var på Juvass klokken 02.30 natt til søndag.

- Bruker opp mannskapene

Ifølge vakthavende ved operasjonssentralen i Gudbrandsdal, Hallgrim Ous, begynner de hyppige redningsaksjonene å bli et problem.

- Det var vanskelig å få tak i mannskaper fra Røde Kors, trolig fordi de var brukt opp, og da måtte bare politibetjentene rykke ut. Det er så mange redningsaksjoner i fjellet at det begynner å bli et problem, sier Ous.

Noen tror det finnes en telefon-app for alt 

Tre utkallinger i Lom lørdag

Albert Lunde, leder for Nord-Gudbrandsdal alpine redningsgruppe, er både politimann i Lom og frivillig i Røde Kors. Han var ikke på jobb i politiet lørdag, men var med som frivillig for å redde ned de to kvinnene fra Breagrove.

- Røde Kors fikk faktisk tre utkallinger til Lom lørdag. Den tredje aksjonen var et beinbrudd, eller en skadet ankel, også det i Galdhøpigg-massivet. Det var egentlig et oppdrag for Luftambulansen, men på grunn av vinden ble også Røde Kors tilkalt, forteller Lunde.

- Tusen på en god dag 

- Redder alle uansett

Lunde sier at det som skjedde lørdag med to redningsaksjoner i samme område samtidig, er en typisk samtidighetskonflikt. Om det har vært spesielt mange redningsaksjoner i år og om disse burde ha vært unngått, tar ikke Lunde stilling til:

- Vi tar ikke stilling til hva som har skjedd, eller hvor ofte det skjer. Hvert enkelt tilfelle gjelder for seg selv, sier Lunde.

Han fant de savnede i Snøhetta 

– Takk for redninga!