- Målet er å vise fram den flotte bygda vår gjennom et helt år. Timelapsen ble laget gjennom satsinga på Lom som nasjonalparklandsby. Høysesongen hos oss er på sommeren, men vi jobber hele tiden for sesongutvidelse og videoen er en del av det arbeidet. Forhåpentligvis kan den bidra til stolthet for de som bor i Lom og reiselyst for besøkende, også utenom de travleste tidene på året, sier Åshild Amundsen, næringssjef i Lom kommune.

 

Tre lokale fotografer

Hun satte de tre lokale fotografene Ola Rossehaug, Ove Nestvold, og Yngve Tidemansen i sving for å dokumentere Lom sentrum gjennom et helt år. Nå er resultatet klart og ble lagt ut i sosiale medier denne uken.

- Dette var et prosjekt i samarbeid med Lom kommune. Vi landet på at timelapse kunne være en fin måte å gjøre det på. Filmen er en sammensetning av litt av materialet som kommunen fikk overlevert. Totalt lagde vi opp mot 60 timelapser, og til sammen leverte vi 500 gigabyte med råmaterialet. Dette er et hundre prosent ekte lomsprodukt, sier Ove Nestvold.

Mye arbeid bak filmen

Han er fornøyd med resultatet, og forteller at det ligger en del arbeid bak.

- Ett klipp er laga av 400 - 800 stillbilder over 20-120 minutt. Da står kameraet statisk på stativ og knipser. Etter det blir det redigert sammen til en videofil og er en krevende jobb for pcen. Videofilene blir satt sammen til en film sammen med musikk, sier Nestvold.

Filmen er et samarbeid mellom Lom nasjonalparkby, Lom kommune og Visit Jotunheimen. Videoen har også fått støtte fra Klima- og miljødepartementet.