Sommeren kommer for fullt til Lillehammer og Gudbrandsdalen fredag og lørdag, før det går litt tilbake til det normale juni-været på søndag.

– Temperaturmessig blir lørdagen aller best, og det vil nok bli over 20 grader på Lillehammer. Beveger man seg lenger nord i Gudbrandsdalen vil temperaturen være litt lavere, men rundt 20 grader, sier meteorolog Marit Berger til GD.

– Blir det årets varmeste dag?

– Det blir nok en av de varmeste så langt – i hvert fall i juni, svarer meteorologen.

Etter ei uke med svært varierende vær, får gudbrandsdølene endelig anledning til å fyre opp grillen og kanskje ta et bad for å kjøle seg ned lørdag, etter en periode hvor det har vært svært skiftende værbilde i dalen.

– Årsaken til det er at det ligger et lavtrykk ved Storbritannia, som trekker ustabil luft inn over landet vårt. I fjor lo det et høytrykk stabilt over Skandinavia, som gjorde at alle lavtrykk styrte utenom, forteller Berger.

Søndag er været litt tilbake til det som har vært normalen de siste ukene, og utover neste uke ser det også ut til å bli varierende vær.

Kanonvær i flere deler av landet

Meteorologene melder om kanonvær enkelte steder i helgen på Twitter fredag, skriver Nettavisen.

– Sør-Norge, i morgen blir det gode temperaturer! Det kan bli 25 grader flere steder, særlig på Vestlandet og Østlandet. Men utnytt varmen mens du kan, for ettermiddagen byr på litt regn. Blir det årets første bad, kanskje? skriver de.

Også i Nord-Norge og Trøndelag ventes det å bli en bra helg.

– Nord-Norge og Trøndelag har en flott helg i vente! Med unntak av litt regn på Helgeland fredag og noen byger i Finnmark lørdag, blir det opphold hele helgen. Perfekt vær for utendørsaktiviteter, melder meteorologene.